Στην Κύπρο ο Lord Stuart Rose

Οι ταχύτατες αλλαγές στο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον δημιουργούν σημαντικές προκλήσεις για τον κλάδο του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων.


Article featured image
Article featured image

Απαντώντας στην απαίτηση για ενημέρωση σχετικά με αλλαγές και τις πρωτοποριακές τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον του κλάδου, αλλά και για ανάλυση των σημαντικότερων θεμάτων που καθορίζουν την εξέλιξή του στην κυπριακή αγορά, ο Εκδοτικός Οίκος ΔΙΑΣ και η Boussias Communications, διοργανώνουν το συνέδριο «The Future of Selling Consumer Goods 2019» την Πέμπτη, 11 Απριλίου στο Filoxenia Conference Centre στη Λευκωσία.

Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του ECR Cyprus.

Κεντρικός εισηγητής του συνεδρίου είναι ο Lord Stuart Rose, Chairman, Ocado.

Ο Lord Stuart Rose, πρόεδρος από το 2013 της μεγαλύτερης pure online επιχείρησης λιανεμπορίου ειδών σούπερ μάρκετ, με άνω των 40 ετών εμπειρία στο λιανεμπόριο και παρουσία ως CEO σε κολοσσούς του κλάδου, με την εισήγησή του και με διάλογο σε πάνελ με εκπροσώπους των πλέον δυναμικών επιχειρήσεων του οργανωμένου λιανεμπορίου και των προμηθευτών του, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες στο συνέδριο να μυηθούν στις στρατηγικές του μέλλοντος.

The Future of Selling CG_880x550.jpg

Διαβάστε όσα είπαν σπουδαίες προσωπικότητες για τον Lord Stuart Rose:

«Ο Stuart έχει το λιανεμπόριο στο αίμα του. Πρόκειται για έναν λιανέμπορο της παλιάς σχολής, που απλώς αγαπά την τεχνική των αγορών και των πωλήσεων. Η διαίσθησή του σε ό,τι αφορά τα προϊόντα είναι μοναδική: γνωρίζει ακριβώς ποια προϊόντα θα πουλήσουν και ποια όχι. Αυτή η ικανότητά του μετέδιδε σιγουριά στην εταιρεία, σε μια εποχή που της ήταν απαραίτητη, κι αυτό εκτιμήθηκε ιδιαίτερα. Φυσικά, πάντοτε ασχολείται με πάθος με τους ανθρώπους και τις εταιρείες με τις οοπίες συνεργάζεται, γι΄αυτό και όλοι επιθυμούσαν να είναι στην ομάδα του, συμπεριλαμβανομένου εμού. Χάρηκα τη συνεργασία μαζί του και έμαθα πολλά από έναν τέτοιο δάσκαλο».

Steve Rowe CEO, Marks & Spencer

«Ο Stuart είναι μια φωτεινή προσωπικότητα, με βεληνεκές που δύσκολα να ξανασυναντήσουμε. Όποτε μιλάει, το κάνει με τον ενθουσιασμό κάποιου που μόλις ξεκίνησε την ενασχόληση με τον κλάδο και όποτε αναφέρεται στο φυσικό δίκτυο του λιανεμπορίου, όπως εξελίχθηκε από τη δεκαετία του ’80 έως σήμερα, έχει πάντοτε κάτι αποκαλυπτικό και πρωτοποριακό να πει».

Peter Ruis Managing director, Anthropologie

«Ξεκίνησα τη συνεργασία μου με τη M&S λίγο μετά την ανάληψη της διοίκησης από τον Stuart. Ήταν τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου, εν μέρει λόγω του Stuart και των στόχων του για την M&S. Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες ώστε το brand να εξελιχθεί. Γίναμε μια πιο γρήγορα εξελισσόμενη, πιο δραστήρια εταιρεία υπό την ηγεσία του. Πίστευε πως η M&S έπρεπε να αλλάξει. Προτεραιότητά του ήταν ο πελάτης, που βρισκόταν πάντα στο προσκήνιο. Έπαιρνε γρήγορες αποφάσεις και δεν κωλυσιεργούσε με συναντήσεις και διαδικασίες. Ήταν ένας ευφυής ηγέτης, πολύ καλός γνώστης της αγοράς και του τι πρέπει να γίνει και προσέφερε την απαραίτητη υποστήριξη στους συνεργάτες τους για να το καταφέρουν. Ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη…»

Kate Bostock, Owner, Angel & Rocket, KB Fashion Consultancy

«Έμαθα πάρα πολλά από τον Stuart. Είναι ένας από τους πιο διαισθητικούς, ευφυείς, πραγματιστές και τολμηρούς λιανέμπορους της γενιάς του. Από όλες τις απόψεις, η καριέρα του είναι εντυπωσιακή και η φήμη του επάξια κερδισμένη».

Anthony Thompson CEO, Fat Face

«Για τον Stuart το λιανεμπόριο, οι πελάτες, τα προϊόντα και το μάρκετινγκ είναι απλώς δεύτερη φύση του. Είναι ένας… ανεμοστρόβιλος, που δεν σε αφήνει στιγμή να βαρεθείς, δίνοντας όμως πάντοτε βαρύτητα στις αποφάσεις. Ήταν εξαιρετικό προνόμιο να δουλεύω μαζί του».

Sacha Berendji, Retail director, M&S

Ο Stuart είναι ένας σοβαρός και απόλυτα προσηλωμένος στον στόχο του ηγέτης του λιανεμπορίου. Ελάχιστοι αντιλαμβάνονται όσο αυτός της βασικές αρχές μιας ταχύτατα εξελισσόμενης επιχείρησης. Ήταν πάντοτε πρόθυμος να μοιραστεί τις ιδέες και τις σκέψεις του, προς όφελος των συναδέλφων του. Αυτό το στοιχείο του με βοήθησε ιδιαίτερα την εποχή που ήμουν διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Woolworths στη Ν. Αφρική. Ο Stuart έκανε εξαιρετική δουλειά σε ό,τι αφορά την επανατοποθέτηση της M&S στην αγορά, αλλά και στο λανσάρισμα του πρωτοποριακού και επιτυχημένου προγράμματος αειφορίας, Plan A Sustainability programme».

Andrew Jennings Retail veteran, former managing director, Woolworths South Africa

«Με σύστησαν στον Stuart τη δεκαετία του ’80, στο Παρίσι, όταν ήμουν επικεφαλής της M&S για την Ευρώπη. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν, πέρα από τη λάμψη που είχε στο βλέμμα, η τόλμη, το πάθος του, αλλά και το χιούμορ του. Είχε πάθος με το λιανεμπόριο και με τη δυνατότητα να οδηγήσει το brand που αγαπούσε στην επιτυχία».

Barbara Horspool Clothing director, The White Company

«Τον συνάντησα για πρώτη φορά στη δεκαετία του ’80, όταν ήμουν ένας νέος διευθυντής του τμήματος τροφίμων στην M&S Marble Arch και ήταν διοικητικό στέλεχος στον τομέα των τροφίμων. Ήταν σίγουρα γνώστης του κρασιού. Κάθε Παρασκευή απόγευμα, φεύγοντας από τα κεντρικά γραφεία στη Baker Street, με… ανέκρινε για τις πωλήσεις σχεδόν κάθε κρασιού που πουλούσαμε».

Nigel Oddy CEO, The Range, and former CEO, House of Fraser


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ