Μια πολίτης εξηγεί γιατί ΔΕΝ πρέπει να επεκταθεί ο χώρος στάθμευσης στο κέντρο της πόλης

Εσύ θα προτιμούσες χώρο για ακόμη 200 αυτοκίνητα ή ένα πάρκο;

Μια πολίτης εξηγεί γιατί ΔΕΝ πρέπει να επεκταθεί ο χώρος στάθμευσης στο κέντρο της πόλης

Εσύ θα προτιμούσες χώρο για ακόμη 200 αυτοκίνητα ή ένα πάρκο;

Article featured image
Article featured image

Σε ένα κανονικό κράτος ένα τέτοιο ερώτημα δεν θα είχε λόγο ύπαρξης, αφού θα είχε ήδη προηγηθεί η δημιουργία του πάρκου και η πιθανή επέκτασή του και όχι η σκέψη για επέκταση του δημοτικού χώρου στάθμευσης στο ήδη βαρυφορτωμένο και κουρασμένο κέντρο της πόλης από τα καυσαέρια των ιδιωτικών αυτοκινήτων.

Άλλωστε αν κοιτάξει κανείς την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών πόλεων, στην πλειοψηφία τους, καμία δεν επιτρέπει τη διέλευση ιδιωτικών οχημάτων στο εμπορικό/ιστορικό της κέντρο. Αντίθετα τα έχουν μετατρέψει σε πεζόδρομους με το αποτέλεσμα να έχει θετικό πρόσημο.

Ωστόσο στην ευρωπαϊκή Κύπρο του 2019, επιμένουμε να κατεβάζουμε τα αυτοκίνητά μας στο κέντρο και να γεμίζουμε την πόλη με καυσαέριο και βρωμιά.

Μια Λεμεσιανή, η Πανδώρα Νικολαϊδου, με μια ανάρτησή της στο Facebook εξηγεί γιατί δεν πρέπει να γίνει επέκταση του δημοτικού χώρου στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, όπως επιθυμεί ο Δήμος Λεμεσού.

55557311_1636927066450677_4400664358095421440_n.jpg


«Ο χώρος στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, όχι μόνο δεν πρέπει να μεγαλώσει, όπως σκοπεύει να κάνει ο Δήμος, αλλά απεναντίας πρέπει να κλείσει εντελώς και να μετατραπεί σε πάρκο. Το κέντρο έχει πήξει στα ιδιωτικά αυτοκίνητα. Βελτιώστε τις δημόσιες συγκοινωνίες, τους πεζόδρομους και τους ποδηλατοδρόμους. Χώρους στάθμευσης δημιουργείστε στις παρυφές της κεντρικής πόλης για να αφήνει εκεί ο κόσμος τα οχήματά του και να μεταφέρεται στο κέντρο με λεωφορεία, ποδήλατα ή με τα πόδια και να περπατά ανάμεσα σε όμορφους δεντροφυτεμένους πεζόδρομους και ποδηλατοδρόμους. Και εξηγήστε και στους επιχειρηματίες ότι αν θέλουν να έχουν κόσμο στις επιχειρήσεις τους, πρέπει να συμβάλουν και αυτοί στο να γίνει η πόλη πιο ανθρώπινη και ελκυστική. Εξηγήστε και στους καταστηματάρχες, ότι με την προσθήκη ακόμη 200 θέσεων στάθμευσης, τα καταστήματα τους δεν γεμίζουν. Αντίθετα, αυτό που θα συμβεί είναι να πάθει μεγαλύτερη ασφυξία το κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να φύγουν και όσοι έρχονται τώρα. Σκεφτείτε πόσος κόσμος θα επιστρέψει στο κέντρο για ψώνια εάν αδειάσει από αυτοκίνητα και γίνει ένας μεγάλος πεζόδρομος. Αν θέλετε, λοιπόν, να γεμίσει η πόλη με κόσμο, πρέπει να διώξετε από μέσα τα αυτοκίνητα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ