Ετοιμαστείτε για βροχές και σκόνη σήμερα

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος χωρίς να αποκλείονται μεμονωμένες βροχές, σύμφωνα με το Kitasweather.

Article featured image
Article featured image

Οι νεφώσεις θα αυξηθούν μετά το μεσημέρι και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και τοπικά θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με μικρή πιθανότητα χαλαζόστρωσης.

Την περιοχή θα επηρεάζει σκόνη από τη Λιβύη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέτριοι 4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ της Πέμπτης ο καιρός αναμένεται να καταστεί σταδιακά συννεφιασμένος με βροχές και καταιγίδες όπου, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, θα πρέπει να έχουν επηρεάσει όλο το νησί.

Την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται άστατος καιρός με παγκύπριες βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.

Οι βροχές/καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις αναμένεται να είναι έντονες και παρατεταμένες. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή ενώ το Σάββατο αναμένεται πτώση και αναμένεται σταδιακά να αρχίσουν χιονοπτώσεις στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται να επηρεάσει την περιοχή από απόψε.

Σήµερα, αρχικά, θα παρατηρούνται αυξηµένες, κυρίως µέσες και ψηλές, νεφώσεις, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδες.

Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και το απόγευµα στα νότια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη και το απόγευµα στα νότια παράλια µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδες. Στα ορεινά αναµένεται να σηµειωθεί χιόνι ή χιονόνερο. Στην ατµόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ για να καταστούν από τα µεσάνυχτα και µετά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηµατιστεί παγετός.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά δεν αποκλείεται να πέσουν χιόνια ή χιονόνερο. Στην ατµόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται σκόνη. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, για να κυµανθεί λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το Σαββατοκυρίακο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι, ενώ στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται χιονόπτωση. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει περαιτέρω πτώση, για να παραµείνει κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ