Χάος και ανομία στις φυλακές Κορυδαλλού, μέσω ενός συγκλονιστικού βίντεο

Δημοσιεύτηκε σήμερα από την εφημερίδα «Το Βήμα», κυκλοφορεί μαζικά στο ελληνικό διαδίκτυο, δείχνει καρέ-καρέ τη στιγμή της δολοφονίας ενός κρατούμενου και σαφέστατα εγείρει ερωτήματα για τις συνθήκες φύλαξης στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Article featured image
Article featured image

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, που καταγράφει καρέ-καρέ τη δολοφονία του αλβανικής καταγωγής Άλμπερτ Μπάκο, στις φυλακές Κορυδαλλού, αποκαλύπτει το χάος και την ανομία στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Στο υλικό, που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα «Το Βήμα», και κυκλοφορεί μαζικά τις τελευταίες ώρες στο ελληνικό διαδίκτυο (μπορείτε να το βρείτε εύκολα με ένα search), οι δράστες της επίθεσης φαίνονται να καταδιώκουν ανενόχλητοι το αιμόφυρτο θύμα τους, στους διαδρόμους των φυλακών. Όταν ο Μπάκο φτάνει σε μία σιδερένια πόρτα, οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι που έχουν υπηρεσία, φαίνονται να παραμένουν αμέτοχοι στο περιστατικό.

Οι δράστες δολοφόνησαν τον Μπάκο, τραυματίζοντάς τον επανειλημμένα με αυτοσχέδια μαχαίρια.

Τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί 10 αιματηρές συμπλοκές στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Άλμπερτ Μπάκο από την Αλβανία, είχε γίνει γνωστός στην Ελλάδα ως ο «μακελάρης του Μικρολίμανου», όταν μία νύχτα του Νοεμβρίου του 2014, άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ σε μπαρ του Μικρολίμανου, σε καβγά για μία χορεύτρια του κέντρου, τραυματίζοντας 14 άτομα.

Στις 14 Ιανουαρίου μεταφέρθηκε από τις φυλακές Χανίων, προκειμένου να δικαστεί στις 19 Ιανουαρίου ως ηθικός αυτουργός για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Στον Κορυδαλλό, μπήκε στο ίδιο κελί με τους συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου, στην πέμπτη πτέρυγα του Κορυδαλλού.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένας εξ αυτών του επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι και οι υπόλοιποι άρχισαν να τον χτυπούν. Τρέχοντας, ο Μπάκο κατάφερε να φτάσει στο ισόγειο, λίγα μέτρα από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που δεν φαίνεται να παρενέβησαν στην επίθεση. Οι δράστες καταδίωξαν το θύμα τους και συνέχισαν να το μαχαιρώνουν.

Ένας από τους δολοφόνους είναι και ένας από τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ