Οι Καιρόφιλοι Κύπρου τοποθετούνται για τα προσβλητικά και εχθρικά σχόλια που αναρτώνται στην ομάδα

«Σύνθημά μας ‘ο καιρός δεν έχει σύνορα και ο καιρός ενώνει’».

Article featured image
Article featured image

Ένα χρόνο και κάτι πριν, μια νέα σελίδα έκανε την εμφάνισή της στα κυπριακά social media, με το όνομα Καιρόφιλοι Κύπρου. Σκοπός της ομάδας, όπως μάθαμε τότε σε μια εφ όλη της ύλης συνέντευξη, είναι να δίνονται ονομασίες σε βαρομετρικά χαμηλά και συστήματα καιρού που επηρεάζουν το νησί μας, κατόπιν ψηφίσματος από όλα τα μέλη της ομάδας.

Έκτοτε, ανακαλύψαμε ότι η ενεργός συμμετοχή των διαχειριστών της σελίδας αλλά και όλων των μελών της ομάδας (σχεδόν 19.000 μέλη σήμερα), μας δίνει ένα εργαλείο πολύ χρήσιμο που μας βοηθά ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουμε τι μας γίνεται σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες, σε ολόκληρο το νησί.

Δυστυχώς, όμως, κάποιοι, όπως συμβαίνει πάντα, βρήκαν και πάλι τρόπο να αποκτήσουν βήμα και να ρίξουν χολή με ανήθικα και ρατσιστικά σχόλια, σε διάφορους αποδέκτες.

Ο εκ των διαχειριστών και ιδρυτών της ομάδας, μετεωρολόγος Έρικ Κίτας, με μια σύντομη αλλά ουσιαστική ανάρτηση μέσα στην ομάδα, βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Πιο κάτω αυτούσια η ανάρτηση-τοποθέτησή του:

«Η θέση μας για προσβλητικά και εχθρικά σχόλια που αναρτώνται στην ομάδα

Τις τελευταίες ημέρες με μεγάλη μας λύπη έχουμε παρατηρήσει διάφορα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στην ομάδα μας.

Ενημερώνουμε ότι στην ομάδα Καιρόφιλοι Κύπρου είναι μέλη τόσο Ελληνοκύπριοι όσο και Τουρκοκύπριοι οι οποίοι διαμένουν στα κατεχόμενα και μας δίνουν καιρικές αναφορές και τους ευχαριστούμε.

Ξεκαθαρίζουμε ότι προσβλητικά και εχθρικά σχόλια όχι μόνο δεν γίνονται αποδεκτά αλλά την ίδια στιγμή διαγράφεται από την ομάδα και το μέλος που αναρτά τα σχετικά σχόλια. Η ομάδα μας δημιουργήθηκε με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση για τα θέματα καιρού σε όλη την Κύπρο και ως εκ τούτου μας ενδιαφέρει τι συμβαίνει σε ολόκληρο το νησί.

Οποιεσδήποτε συζητήσεις πολιτικού περιεχομένου δεν έχουν καμία θέση στην ομάδα Καιρόφιλοι Κύπρου και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την ανάπτυξή τους. Σύνθημα μας ‘ο καιρός δεν έχει σύνορα και ο καιρός ενώνει’.

Επίσης με μεγάλη μας λύπη έχουμε πρόσφατα παρατηρήσει ότι γίνονται αρνητικά και προσβλητικά σχόλια προς το Τμήμα Μετεωρολογίας. Ξεκαθαρίζουμε ότι και σε αυτή την περίπτωση δεν γίνονται αποδεκτά και προχωρούμε σε άμεση διαγραφή τους.

Στην ομάδα Καιρόφιλοι Κύπρου έχουμε μέλη από το Τμήμα Μετεωρολογίας οι οποίοι πάντοτε ανταποκρίνονται στις απορίες και τα ερωτήματά σας, και τους οποίους εκτιμούμε και ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες που μας παρέχουν».


Κεντρική φωτογραφία: Γιώργος Παρασκευαΐδης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ