Μνημεία και τοπόσημα του πλανήτη βυθίστηκαν στο σκοτάδι για μια ώρα

Η Ώρα της Γης είναι εδώ για να μας υπενθυμίσει τη σημασία της και τις υπηρεσίες που η Γη προσφέρει στον άνθρωπο (νερό, τροφή, φάρμακα κλπ).

Article featured image
Article featured image

Τα πιο εντυπωσιακά μνημεία σε όλο τον κόσμο έσβησαν τα φώτα για μια ώρα. Από την Κύπρος και την Ελλάδα ως το μακρινό σε εμάς Σίδνεϊ, και από το Ντουμπάι ως το Μεξικό, η «Ώρα της Γης», βύθισε και φέτος τοπόσημα και μνημεία στο σκοτάδι, στέλνοντας μήνυμα για την κλιματική αλλαγή.

οra-tis-gis_-8-.jpg
Η Ακρόπολη


Από τον Πύργο της Σανγκάης, το Βικτόρια Χάρμπορ του Χονγκ Κονγκ, τον πύργο Μπουρτζ Χαλίφα του Ντουμπάι, την Κόκκινη Πλατεία, την Ακρόπολη, τον Πύργο του Άιφελ, τις πυραμίδες της Αιγύπτου, την βασιλική του Αγίου Πέτρου, το Μπιγκ Μπεν, το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή του Ρίο έως την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, αναρίθμητες τοποθεσίες, μνημεία και κτίρια έσβησαν τα φώτα τους το ένα μετά το άλλο μεταξύ των 20:30 και 21:30.


1491047_20923616.jpg
Το άγαλμα του Ιησού Χριστού του Λυτρωτή πάνω από το Ρίο ντε Τζανέιρο


1491038_οra-tis-gis_-4-.jpg
Η γέφυρα του Σίδνεϊ


1491041_οra-tis-gis_-7-.jpg
Η Αλάμπρα στη Γρανάδα



1491044_οra-tis-gis_-1-.jpg
Το Κρεμλίνο στη Ρωσία



Η κινητοποίηση αυτή των πολιτών, που διοργανώνει το WWF, με την οποία προτείνεται σε όλους να σβήσουν τα φώτα για μια ώρα, γιόρτασε φέτος την 13η επέτειό της.

Το 2007, το Σίδνεϊ ξεκίνησε αυτή την άνευ προηγουμένου κινητοποίηση για μια ώρα, απευθυνόμενο στις δημόσιες αρχές. Έκτοτε το κίνημα αυτό διαδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, την ώρα που το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη οξύνεται εξαιτίας της αύξησης των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου σε επίπεδα ρεκόρ.


1491052_3500.jpg
Λονδίνο



1491045_οra-tis-gis_-2-.jpg
Η Πύλη του Βρανδεμβούργου, στο κέντρο του Βερολίνου



Πέρυσι περίπου 7.000 πόλεις σε 187 χώρες έσβησαν τα φώτα στα εμβληματικά τους κτίρια από τη Σιγκαπούρη ως την Χονολουλού, μέσω Σίδνεϊ, Μόσχας ή Ουάσινγκτον, σύμφωνα με το WWF.

Την ώρα που η φύση απειλείται «με άνευ προηγουμένου ρυθμό» και βρίσκεται αντιμέτωπη «διαρκώς με την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής», η «Ώρα της Γης» για το 2019 έχει στόχο να υπενθυμίσει τη σημασία της και τις υπηρεσίες που προσφέρει στον άνθρωπο (νερό, τροφή, φάρμακα, κλπ).


1491051_parisi.jpg
Παρίσι



Πηγή: lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ