Έρχονται κι άλλες βροχές και καταιγίδες στην Κύπρο

Τη Δευτέρα αλλά και την Τρίτη, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα δίνουν τοπικές βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με το Kitasweather.

Article featured image
Article featured image

Κάποιες καταιγίδες, κυρίως τη Δευτέρα, θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με πιθανότητα χαλαζόστρωσης.

Στο Τρόοδος αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω, με χιονόστρωση κυρίως από τα 1700 μέτρα και άνω.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασταθής αέρια µάζα θα επηρεάζει την περιοχή µέχρι αύριο το απόγευµα.

Το απόγευµα αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Απόψε αρχικά αναµένονται µεµονωµένες βροχές αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, µε τοπικά αυξηµένες νεφώσεις.

Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Νεφώσεις όµως που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν µετά το µεσηµέρι τοπικές βροχές χωρίς να αποκλείεται καταιγίδα, ενώ στα ψηλότερα ορεινά δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και στα δυτικά, βορειοδυτικοί της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως το µεσηµέρι και το απόγευµα.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυµανθεί πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 53 εκατοστά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ