Όλα όσα, ίσως, δεν ξέρεις για τον τεράστιο Keith Flint

Αυτή είναι η ιστορία του επικίνδυνου κα συναρπαστικού underground front man των Prodigy.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: KLOSE PHOTO/Flickr

Μία ξεχωριστή φιγούρα που άφησε το στίγμα του τη δεκαετία του 90’, τόσο ένεκα της ιδιαίτερης εμφάνισής του όσο και για τον τρόπο που τραγουδούσε και χόρευε πάνω στη σκηνή.

Υπερδραστήριος, μελαγχολικός και σκοτεινός, ο Keith Flint έγινε η φωνή και η εικόνα των Prodigy, ταξιδεύοντας το βρετανικό συγκρότημα σε όλο τον κόσμο και καθιστώντας το ως ένα από το πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της underground σκηνής.


5876910138_de6b27bb0a_b.jpg

Flickr/ Jared Earle

Ο θρυλικός τραγουδιστής από το Ντάμνοου του Έσσεξ εντοπίστηκε από την αστυνομία το πρωί της Δευτέρας, όταν οι νοσηλευτές σε ασθενοφόρο απάντησαν σε κλήση για έναν άνδρα που δεν είχε τις αισθήσεις του.

Γεννημένος στο Ρεντμπρίτζ του ανατολικού Λονδίνου, ο Κιθ μετακόμισε στο Μπρέιντρι του Έσσεξ από μικρός και εκεί, στο Έσσεξ, ήταν που συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον συνιδρυτή των Prodigy, Λίαμ Χάουλετ σ’ ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της πόλης, όταν έκανε DJ set σε ένα rave κλαμπ στο Baintree.


Ο Keith Flint έγινε ευρέως γνωστός ως ο τραγουδιστής των Prodigy. Στην αρχή ήταν χορευτής στο γκρουπ, στη συνέχεια όμως τα φωνητικά που έκανε στο κομμάτι «Firestarter», τον έβγαλαν μπροστά και τον καθιέρωσαν ως front man της μπάντας.


Ο αρχηγός των Prodigy είχε σχέση με την παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών Γκέιλ Πόρτερ τη δεκαετία του 1990 και αργότερα παντρεύτηκε την DJ Mayumi Kai από την Ιαπωνία.


Τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιοκτήτης παμπ στο Έσσεξ και μάνατζερ της ομάδας Traction Control σε αγώνες μοτοσικλέτας.

Έφυγε σε ηλικία 49 ετών, όταν ο ίδιος έθεσε τέλος στη ζωή του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ