«Η Βενετία στην Ανατολή και στην Κύπρο»

Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, στο πλαίσιο του Μεσαιωνικού Φεστιβαλ Λευκωσίας 2019 παρουσιάζει μουσική εκδήλωση τίτλο «Η Βενετία στην Ανατολή και στην Κύπρο».

Article featured image
Article featured image

Η εκδήλωση, η οποία έχει «φιλοτεχνηθεί» από το μοναδικό διεθνούς φήμης ελληνικό σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio, φιλοδοξεί να μας ταξιδέψει στα νερά και στις κτήσεις της Γαληνοτάτης χαρίζοντας μας μια μοναδική μουσική εμπειρία.

Θα ακουστούν κοσμικά έργα της βενετσιάνικης Αναγέννησης των Willaert, Lasso, Strozzi καθώς και έργα των Ελλήνων συνθετών της Βενετίας Λεονταρίτη και De Laudis.

Η εικόνα Βενετίας και Ανατολής συμπληρώνεται με έργα του Martoretta και με τις παρωδικές Greghesche σε ψευδοελληνική διάλεκτο.

Ex Silentio megaro II.jpg

Από το σύνολο Ex Silentio θα λάβουν μέρος η Φανή Αντωνέλου – φωνή, ο Δημήτρης Κούντουρας - αναγεννησιακά φλάουτα με ράμφος και Φλώρα Παπαδοπούλου - αναγεννησιακή άρπα. Στη διεύθυνση ο Δημήτρης Κούντουρας.

Η μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας την Τετάρτη, 13 Μαρτίου και ώρα 19.00, ενώ το πρόγραμμα θα επαναληφθεί την Πέμπτη, 14 Μαρτίου, στον ίδιο χώρο και ώρα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ FB.jpg

Η εκδήλωση πραγματοποιείται επίσης στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Λευκωσία: Η γέννηση και η εξέλιξη μιας πρωτεύουσας. Βυζαντινή – Μεσαιωνική περίοδος.»

9769 TWITTER+INSTA.jpg

Είσοδος: Ελεύθερη

Κρατήσεις απαραίτητες: 22661475 / email: info@leventismuseum.org.cy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ