Ο ΚΙΣΑ στέλνει ανοιχτή επιστολή για το οίκημα του ΕΑΚ στη Λεμεσό

Γιατί θεωρεί ότι πρέπει να επέμβει άμεσα το κράτος και να σταματήσει αυτό που γίνεται.

Article featured image
Article featured image

Ένα θέμα που είχε αναδείξει η CITY πριν μερικές ημέρες, θίγει με ανοιχτή επιστολή του ο ΚΙΣΑ, με παραλήπτες τους Γενικό Εισαγγελέα, Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Αρχηγό Αστυνομίας, Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως Αρχή κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων, Πρόεδρο και Μέλη Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών και Πρόεδρο και Μέλη Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως.

Ο ΚΙΣΑ σχολιάζει το γεγονός ότι το Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα παρά τη μέχρι τώρα αμφιλεγόμενη δράση του, αφήνεται να διατηρεί δικό του οίκημα σε κεντρικό δρόμο της Λεμεσού, τον οποίο έχει «διακοσμήσει» με εθνικιστικά συνθήματα που προάγουν ρητορικές μίσους, αλλά και ιδέες άλλων εποχών, όπως η Ένωση με την Ελλάδα.

Ο ΚΙΣΑ, μάλιστα, δεν διστάζει να αναλύσει ένα προς ένα τα συνθήματα που βρίσκονται αναρτημένα στην πρόσοψη του οικήματος, εξηγώντας γιατί αυτά αντίκεινται στη σχετική νομοθεσία.

«Καλούμε όλες τις αρμόδιες αρχές, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά για εφαρμογή των νόμων και του Συντάγματος και την επικράτηση του κράτους δικαίου. Καλούμε επίσης την κοινωνία των πολιτών να βρίσκεται σε εγρήγορση, αφού χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ να αντιπαρατάξουμε στην ακροδεξιά και εθνικιστική ρητορική μια προοδευτική στάση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλες και για όλους», σημειώνει μεταξύ άλλων, ο ΚΙΣΑ.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ