Το εγκαταλελειμμένο Regina Cinema στην οδό Ρηγαίνης παίρνει ξανά ζωή

Τι ακριβώς θα γίνει -το πάλαι πότε διάσημο- σινεμά στην Παλιά Λευκωσία.

Το εγκαταλελειμμένο Regina Cinema στην οδό Ρηγαίνης παίρνει ξανά ζωή

Τι ακριβώς θα γίνει -το πάλαι πότε διάσημο- σινεμά στην Παλιά Λευκωσία.

Article featured image
Article featured image

Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Πόλυ Μιχαηλίδη τη δεκαετία του 50’ και από τη δεκαετία του 80’ και εντεύθεν συγκαταλέγεται στα εγκαταλελειμμένα ιστορικά κτήρια της πρωτεύουσας, που βρίσκεται σε μία διαρκεί αποσύνθεση. Το ιστορικό κτήριο λειτουργούσε κάποτε ως ξενοδοχείο, μπαρ και κινηματογράφος και αποτελούσε σημείο αναφοράς για τους πρωτευουσιάνους.

Ένα σημείο αναφοράς, που παρά τις δεκαετίες φθοράς και αποσύνθεσης, εξακολουθεί να διατηρεί την αίγλη του, έστω και αν σήμερα είναι κάπως θαμπή.

Το Regina Cinema, μετά από σχεδόν 4 δεκαετίες εγκατάλειψης, παίρνει και πάλι ζωή στο πλαίσιο των δράσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος «Φανερωμένης 70» και του project «Αστικές Λεπτομέρειες – Βιτρίνες» που θα διεκπεραιώνεται στη βιτρίνα του Regina Palace στην οδό Ρηγαίνης για τους επόμενους έξι μήνες.

Το project αποσκοπεί στην ενεργοποίηση - μέσω εικαστικών παρεμβάσεων - της βιτρίνας του κτιρίου Regina Cinema στην οδό Ρηγαίνης στη Λευκωσία. Η βιτρίνα γίνεται αντιληπτή με το παρόν project, σαν ένας εκθεσιακός χώρος, μέσω της οποίας το άλλοτε εν λειτουργία μοντερνιστικό αυτό κτίριο θα «επαναλειτουργήσει».

rigainis1.jpg


Παρεμβάσεις:

Απρίλιος 2019: Μιχάλης Παπαμιχαήλ

Το έργο του διακατέχεται από ένα μίγμα πολιτικού σχόλιου και αμεσότητας της κοινωνικής γλώσσας. Με φόντο τις σπουδές στην Ψυχολογία και τις Καλές Τέχνες, στο Λος Άντζελες και το Μόναχο αντίστοιχα, τα τελευταία χρόνια είχε ατομικές εκθέσεις αλλά συμμετείχε και σε ομαδικές στη Γερμανία, Ελλάδα και Κύπρο. Η εμπειρία του αφού έζησε και εργάστηκε τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Γερμανία, αποτελεί μέρος της μοναδικής προσέγγισης που υιοθετεί στις καλλιτεχνικές τεχνικές και θεματικές του.

Για πληροφορίες και λεπτομέρειες στο www.phaneromenis70.org

*Το project θα διαρκέσει 6 μήνες και επιμελείται η Θεωρητικός Τέχνης Μόνικα Ασημένου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ