Ετοιμαστείτε για ένα θερμό και ηλιόλουστο σαββατοκύριακο

Αλλάζει για λίγο ο καιρός και ξανά για χειμώνα τραβά!

Ετοιμαστείτε για ένα θερμό και ηλιόλουστο σαββατοκύριακο

Αλλάζει για λίγο ο καιρός και ξανά για χειμώνα τραβά!

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Unsplash/ Maria Teneva

Μετά από αρκετά Σαββατοκύριακα με άστατο καιρό, τους τελευταίους μήνες, έρχεται επιτέλους το πρώτο θερμό και κυρίως ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο, με μηδαμινές πιθανότητες βροχής σύμφωνα με το kitasweather.com.

Θερμές αέριες μάζες θα αρχίσουν να επηρεάζουν την περιοχή μας από αύριο Παρασκευή, με κορύφωση το Σαββατοκύριακο όπου αναμένονται θερμοκρασίες έως και 4-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τις κανονικές για την εποχή.

Σε αυτό το διάστημα θα παρατηρούνται λίγες υψηλές νεφώσεις, ενώ από την Κυριακή αναμένεται να αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας σκόνη από τη Λιβύη.

Παρόλα αυτά, η καλοκαιρία δεν φαίνεται να κρατάει για πολύ αφού ο αντικυκλώνας Αζόρων-Βερμούδων θα κινηθεί προς τη δυτική Ευρώπη και, σε συνδυασμό με τον αντικυκλώνα στη Σκανδιναβία, θα έχει ως αποτέλεσμα την κάθοδο σφήνας ύφεσης – πλανητικής κλίμακας (Long Wave Trough – Planetary Scale) που θα περικλείει κι άλλες μικρότερες, δευτερεύουσες και αβαθέστερες υφέσεις (Short Wave Troughs), υποστηρίζοντας κυκλογενέσεις στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο. Να αναφέρουμε επίσης, ότι υπάρχει τάση στα μέσα προς τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να σχηματιστεί Omega Block, το οποίο θα μπορούσε να παρατείνει τον άστατο καιρό.


Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος έως μερικώς συννεφιασμένος από υψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 24 στα παράλια και 11 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται αραιή ομίχλη ή ομίχλη κυρίως σε εσωτερικά τμήματα του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι – βορειοανατολικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 13 στα παράλια και 3 στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος και θερμός για την εποχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 26 στα παράλια και 13 στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος και θερμός για την εποχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο σε σχέση με το Σάββατο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ