Μουσικά Σεμινάρια και Συναυλία Τροπικής Μουσικής

Το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος Κύπρος, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά μουσικά σεμινάρια παραδοσιακής και τροπικής μουσικής, καθώς και μια μεγάλη συναυλία, φιλοξενώντας και φέτος μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς και διδασκάλους του είδους.

Article featured image
Article featured image

Μέσα από αυτά τα μουσικά σεμινάρια και τη συναυλία δίνεται η ευκαιρία στα άτομα που θα τα παρακολουθήσουν, να έρθουν σε μία πρώτη, ή μία βαθύτερη επαφή με τροπικές μουσικές παραδόσεις. Δηλαδή με μουσικές που χρησιμοποιούν ως πρωταρχική ύλη τούς μουσικούς τρόπους, ή αλλιώς ήχους και μακάμια.

Το όλο εγχείρημα υποστηρίζεται από την κοινότητα Σπηλιών στο Τρόοδος, όπου και θα φιλοξενηθούν τα φετινά σεμινάρια και η συναυλία.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την κοινότητα προσφέρονται χώροι για τη διαμονή των συμμετεχόντων και διατροφή σε πολύ προσιτές τιμές.

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΚΥΠΡΟΣ (3).JPG

Σεμινάρια

Το μουσικά σεμινάρια που θα προσφερθούν από την Τρίτη, 30 Απριλίου μέχρι την Κυριακή, 5 Μαΐου είναι τα ακόλουθα:

  1. Το ρεπερτόριο ως διευρυμένο μωσαϊκό στη σύγχρονη εποχή, διδάσκαλος: Ross Daly
  2. Το ταξίμι και ο ανατολικός μελωδικός πολυτροπισμός, διδάσκαλος: Μάρκος Σκούλιος
  3. Σεμινάριο Κρητικής μουσικής, διδάσκαλος: Ζαχαρίας Σπυριδάκης
  4. Ρυθμολογία και τεχνική στα κρουστά των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και της Βορείου Αφρικής, διδάσκαλος: Βαγγέλης Καρίπης
  5. Το Ούτι στις μουσικές παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου, διδάσκαλος: Γιάννης Κουτής

Περισσότερες πληροφορίες για το κάθε σεμινάριο, τους διδασκάλους, τη φόρμα εγγραφής σε αυτά καθώς και πληροφορίες για τα θέματα διαμονής και διατροφής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.labyrinthcyprus.com.

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΚΥΠΡΟΣ (1).jpg

Συναυλία

Η συναυλία θα διεξαχθεί το Σάββατο, 4 Μαΐου στις 18.00 στο κοινοτικό πάρκο Ειρήνης Ανδρέα Χρυσάνθου (αμφιθέατρο), στην καρδιά του χωριού Σπήλια. Τη συναυλία θα παρουσιάσουν οι μουσικοί/διδάσκαλοι των σεμιναρίων, οι οποίοι είναι δεξιοτέχνες τόσο σε παραδοσιακά όργανα από διάφορους πολιτισμούς (Κύπρος, Ελλάδα, Μέση Ανατολή, Αφγανιστάν) όσο και σε πρωτότυπα όργανα (λύρα με συμπαθητικές χορδές, τάρχου). Οι μουσικοί θα συναντηθούν για πρώτη φορά υπό αυτό το σύνολο, και θα προσφέρουν ένα πρωτότυπο και μοναδικό άκουσμα με ποικίλα ηχοχρώματα στο μουσικόφιλο κοινό, ενσωματώνοντας παραδόσεις μουσικής και πολιτισμών σε σύγχρονες πρωτότυπες συνθέσεις.

Το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος Κύπρος δημιουργήθηκε το 2018 με βασικό στόχο την ανάδειξη και τη συνέχιση του έργου του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος, που έχει ως βάση το χωριό Χουδέτσι στην Κρήτη, πάνω από 10 χρόνια τώρα, με ιδρυτή και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Ross Daly.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ