Σήμερα, μεταξύ άλλων, χιόνισε στο Τρόοδος

Ανέβασε βίντεο το kitasweather.

Article featured image
Article featured image

Το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο επηρεάζει την Κύπρο από τα ξημερώματα της Τρίτης, τις επόμενες ώρες αναμένεται να δώσει βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά από τα δυτικά και καθώς κινείται ανατολικά, θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος ή όλο το νησί αργότερα σήμερα.

Στο Τρόοδος, το εν λόγω βαρομετρικό, έφερε χιονοκαταιγίδα την οποία κατέγραψε σε βίντεο το kitasweather.com.

Χιονοκαταιγίδα @ Jubilee Hotel στο Τρόοδος. Άρχισε χιονόστρωση. Η θερμοκρασία έπεσε στους 0.3 βαθμούς Κελσίου. Για το αναλυτικό δελτίο καιρού στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.kitasweather.com/plisiazei-o-kyrios-ogkos-ton-vrochon-ka/

Posted by Kitasweather on Tuesday, 16 April 2019

Πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Σήμερα Τρίτη, ο καιρός θα αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με κατά διαστήματα βροχές και καταιγίδες, όπου στο σύνολό τους θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος ή/και όλο το νησί. Μετά το μεσημέρι αναμένονται και διαστήματα με αυξημένη ηλιοφάνεια, κυρίως στα παράλια. Κάποιες καταιγίδες αναμένεται να είναι έντονες και να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με μικρό ενδεχόμενο πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης, κυρίως στα ορεινά.

Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση και σε περίπτωση χιονοκαταιγίδας αναμένεται χιονόστρωση, κυρίως από τα 1750 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και κορυφές βουνών, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος, αλλά στο δυτικό 1/5 του νησιού θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος, με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, 10 έως 12 στα παράλια και στους 0 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου και θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη ο καιρός αναμένεται να είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με μικρό ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών στα δυτικά. Σταδιακά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό και αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι βροχές/καταιγίδες θα ακολουθούν ανατολική/νοτιοανατολική πορεία και αναμένεται να επηρεάσουν νότια και ανατολικά τμήματα του νησιού αργότερα το απόγευμα.

Σε περίπτωση καταιγίδας στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, θα είναι υπό μορφή χιονιού χωρίς, όμως, χιονόστρωση. Κάποιες καταιγίδες αναμένεται να είναι έντονες και να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με μικρό ενδεχόμενο πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και κορυφές βουνών μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο αλλά θα παραμείνει 1-3 βαθμούς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ