Εταιρία στην Αίγυπτο χορηγεί «άδεια περιόδου» στις εργαζόμενες

Μια ημέρα αμειβόμενης άδειας κάθε μήνα για την περίοδο, από εταιρία στην Αίγυπτο.

Article featured image
Article featured image

Ήδη, εκστρατείες στο Ηνωμένο Βασίλειο χαιρέτησαν την κίνηση αυτή, ζητώντας από την κυβέρνηση να εισαγάγει παρόμοιο μέτρο στη χώρα.

«Στην αρχή οι εργαζόμενες ήταν συγκλονισμένες και ντροπαλές, καθώς δεν θεωρείται φυσιολογικό να μιλάμε ανοιχτά για αυτό το ζήτημα εδώ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής» αναφέρει ο επικεφαλής του HR department της εταιρίας.

Οι εργαζόμενες γυναίκες στο Shark & Shrimp, ένα γραφείο ψηφιακού μάρκετινγκ με έδρα στο Κάιρο, δεν θα χρειάζεται πλέον να παρέχουν ιατρικές αποδείξεις για μια ιδιαίτερα οδυνηρή περίοδο.

«Είναι προσωπική επιλογή κάθε εργαζόμενης ξεχωριστά να επιλέξει ποια μέρα θα επιλέξει να πάρει άδεια», δήλωσε η Rania Youssef, υπεύθυνη ανθρώπινων πόρων της εταιρείας.

«Εμπιστευόμαστε τους υπαλλήλους μας 100% και γνωρίζουμε ότι δεν θα κάνουν κατάχρηση αυτής της απόφασης. Αρχικά, οι εργαζόμενες ήταν συγκλονισμένες και διστακτικές καθώς πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα που δεν συζητιέται δημόσια».

Ωστόσο μετά την κατανόηση της πολιτικής, δίνεται σε όλες τις γυναίκες η δυνατότητα να κρατήσουν τις «δύσκολες» μέρες μυστικές, κάτι που τις χαροποίησε ιδιαίτερα, αφού η εταιρεία δεν ασχολείται μόνο με την επαγγελματική τους απόδοση, αλλά και με την ανθρώπινη τους υπόσταση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Mohamed Naiem, αποφάσισε να εισαγάγει την πολιτική μετά την ανάγνωση ιατρικών άρθρων σχετικά με τους πόνους της περιόδου και επειδή είχε παρατηρήσει τα αιτήματα πολλών γυναικείων οργανώσεων που ζητούσαν μέρες από την άδεια τους ώστε να τις χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Με πληροφορίες από Independent

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ