«Κλαίει» απόψε η γειτονιά και ολόκληρος ο ελληνισμός

Τα ταξίδια μας στην Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια.

«Κλαίει» απόψε η γειτονιά και ολόκληρος ο ελληνισμός

Τα ταξίδια μας στην Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια.

Article featured image
Article featured image

Από την 1η Μαΐου, το ελληνικό σουβλάκι (και το πιτόγυρο) ακριβαίνει, όπως διαβάζουμε σε διάφορα ελλαδικά site, με τη νέα τιμή να ανέρχεται στα 3 ευρώ. Ο λόγος, η αύξηση της τιμής του κρέατος.

Την ανακοίνωση έκανε το πρωί της Πέμπτης το υπό ίδρυση Σωματείο Ψητοπωλών, διευκρινίζοντας πως η αύξηση από 10% έως 15% που αναμένεται να δουν οι καταναλωτές οφείλεται στην αύξηση της τιμής του κρέατος.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ψητοπωλών, από την 1η Μαρτίου η τιμή του κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% και σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία και τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, οδηγεί τους συναδέλφους του στην απόφαση να υπάρξει αύξηση στην τιμή προκειμένου, όπως υποστήριξε, να διασφαλιστεί η ποιότητα του κρέατος αλλά και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του κλάδου. «Θα κάνουμε αυξήσεις για να διασφαλίσουμε την ποιότητα» είπε ο κ. Πολύζος μιλώντας για αύξηση της τάξης του 10-15% «καθώς το μεγαλύτερο βάρος θα το απορροφήσουμε εμείς».

201904190118058551.jpg


«Ο καταναλωτής επειδή αναφέρατε ότι θα στεναχωρηθεί με την αύξηση στην τιμή. Δεν θα στεναχωρηθεί. Θα στεναχωρηθεί αν δεν υπάρχει ποιότητα στο προϊόν που θα πάρει. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει αυτή η ποιότητα γι' αυτό ετοιμαζόμαστε να κάνουμε κάποιες αυξήσεις. Για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε το προϊόν μας» πρόσθεσε ο κ. Πολύζος.

Παράλληλα τόνισε ότι όλα τα ψητοπωλεία θα πρέπει να αλλάξουν τις τιμές γιατί η αύξηση έχει γίνει σε όλους. «Αν δεν αλλάξουμε τις τιμές μας η ποιότητα μας δεν θα αυτή που είναι τώρα», κατέληξε.

Με πληροροφίες από LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ