«Μην πας στη Eurovision» λέει ο Roger Waters στην Κατερίνα Ντούσκα

Από τη μέρα που το Ισραήλ κέρδισε τη Eurovision, ουκ ολίγοι είναι αυτοί που κάνουν προσπάθειες για σαμποτάζ της φετινής διοργάνωσης.

Article featured image
Article featured image

Τόσο οργανωμένα σύνολα όσο και γνωστοί καλλιτέχνες και όχι μόνο που μπορούν να ασκήσουν πίεση στην κοινή γνώμη, βρίσκονται σε μια συνεχή προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης και των καλλιτεχνών σε σχέση με το πιο είναι το status quo στην περιοχή.

Ανάμεσά τους και ο Roger Waters, ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd και ένας από τους γνωστότερους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο διεθνές κίνημα BDS, το παγκόσμιο κίνημα για καμπάνιες μποϊκοτάζ, απόσυρσης επενδύσεων και κυρώσεων κατά του Ισραήλ, και στον αγώνα των Παλαιστινίων για Ανθρώπινα Δικαιώματα.


«Κατερίνα, το να πας εκεί στο Ισραήλ θα ήταν ένα μεγάλο λάθος νομίζω. Είσαι εσύ η μία;», λέει το ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd. Σε μήνυμά του, μέσω βίντεο, καλεί την Κατερίνα Ντούσκα να αποσυρθεί από την διοργάνωση της Eurovision 2019, η οποία είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ (14-18 Μαΐου 2019).

duska.jpg


Ο Waters τον περασμένο Μάρτιο είχε απευθυνθεί στους 42 φιναλίστ της Eurovision 2019 καλώντας τους να μην συμμετάσχουν στην φετινή διοργάνωση και να γίνουν «ο ένας ή η μία» (are you the ONE) που θα αποσυρθεί από τον διαγωνισμό. Σε βίντεο προς την Κατερίνα Ντούσκα, της λέει: «Κατερίνα, το να πας εκεί στο Ισραήλ θα ήταν ένα μεγάλο λάθος νομίζω. Είσαι εσύ η μία;».

Μαζί με τον Roger Waters, το BDS Greece καλεί την εκπρόσωπο της Ελλάδας στον διαγωνισμό να κάνει το βήμα και να αρνηθεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό στο Τελ Αβίβ. Αντ’ αυτού, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το BDS Greece, «την καλούμε να έρθει να ερμηνεύσει το τραγούδι της "Better Love" στην συναυλία που διοργανώνεται την Κυριακή 5 Μαΐου στο Gagarin205 με τίτλο «Φέτος δεν πάμε Eurovision - στηρίζουμε ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ», με συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων.

Πηγή: Athens Voice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ