Ο 25ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision διεξήχθη στις 19 Απριλίου 1980 στη Χάγη της Ολλανδίας, με τη συμμετοχή 19 κρατών, καθώς το Ισραήλ αρνήθηκε να τον φιλοξενήσει για δεύτερη συνεχή φορά.
Παρασκευή 19 Απριλίου 2019
Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από την 23χρονη τότε Άννα Βίσση, που ακόμα δεν είχε αποβάλλει ολοκληρωτικά την «έντεχνη» εικόνα της.
Τραγούδησε για ένα «Οτοστόπ», μια σύνθεση του Τζικ Νακασιάν, σε στίχους της Ρόνης Σοφού, συνοδευόμενη από το γκρουπ «Οι Επίκουροι».
Νικητής αναδείχθηκε ο Ιρλανδοαυστραλός τραγουδιστής Τζόνι Λόγκαν, ο αποκληθείς αργότερα «Μίστερ Γιουροβίζιον», επειδή κέρδισε συνολικά τρεις φορές το διαγωνισμό για λογαριασμό της Ιρλανδίας.
Το τραγούδι του «What’s another year» συγκέντρωσε 143 ψήφους, έναντι 128 του τραγουδιού της Γερμανίας «Theater» με ερμηνεύτρια την Κάτια Εμπστάιν.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μια ματιά στα κυπριακά νεανικά δωμάτια των ’90s
Εστιατόριο στην Κύπρο είχε απαγορεύσει το τσιγάρο, όταν η Ευρώπη κάπνιζε μέχρι και στις τουαλέτες
Oι πρώτες τρανς γυναίκες που έδωσαν συνέντευξη σε κυπριακό περιοδικό, πριν από 36 χρονια