Αυτά είναι τα κτήρια που απόψε το βράδυ θα γίνουν μπλε

Οι πορείες και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό.

Αυτά είναι τα κτήρια που απόψε το βράδυ θα γίνουν μπλε

Οι πορείες και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό.

Article featured image
Article featured image

Ο Αυτισμός είναι ένα σύνδρομο, τα συμπτώματα του οποίου σχετίζονται με σοβαρά προβλήματα στην επικοινωνία, την κοινωνική επαφή, τις διαπροσωπικές σχέσεις και τη συμπεριφορά. Η απουσία υποδομών και το γεγονός ότι ο αριθμός των ατόμων που διαγιγνώσκονται με Αυτισμό, αυξάνεται ραγδαία επιβάλλει την ενημέρωση του κοινού, με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, την ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο και τη μελλοντική τους εξασφάλιση.

Η 2α Απριλίου γιορτάζεται παγκοσμίως μέσω την εκδήλωσης Light it up Blue. Κτίρια και ιστορικά μνημεία σε πολλές χώρες, όπως ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, το Empire State Building, ο Νότιος Πόλος, ο πύργος Άιφελ, ο πύργος της Πίζα, οι πυραμίδες της Αιγύπτου, το άγαλμα του Χριστού στη Βραζιλία, οι καταρράκτες του Νιαγάρα κλπ. φωτίζονται με μπλε χρώμα (το χρώμα του Αυτισμού) με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Σε αυτό τα πλαίσιο, στην Κύπρο θα φωταγωγηθούν κτήρια και μνημεία και θα πραγματοποιηθούν πορείες σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο.

Τα κτήρια που θα φωταγωγηθούν φέτος είναι τα εξής:

Υπουργείο Άμυνας

Υπουργείο Γεωργίας

Υπουργείο Υγείας

Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργείο Εσωτερικών

Κυπριακό Μουσείο Λευκωσίας

Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού

Κάστρο Πάφου, Κάστρο Λεμεσού, Κάστρο Κολοσσίου, Κάστρο Λάρνακας

Μεσαιωνικό Αγρέπαυλις Κουκλιών

Αρχαιολογικό Χώρος Χοιροκοιτίας και Αρχαιολογικός Χώρος Αμαθούντας

Δημαρχείο Πάφου

Δημαρχείο Λευκωσίας

Δημαρχείο Λατσιών

Δημαρχείο Λεμεσού

Ανώτερο Δικαστήριο

Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου

Πανεπιστήμιο Κύπρου (Λευκωσία)

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου-Πρυτανεία (πρόσοψη) απέναντι από το Δημαρχείο

Εθνική Τράπεζα Κύπρου

Astro Bank (Λευκωσία)

Hellenic Bank

Ant1

Royal Insurance

ΚΕΠΑΚΥ, Lets Help

Presse Cafe

Νηπιαγωγείο Τρεχαντήρι

G4S Secure Solutions (Cyprus) Ltd

Οι πορείες στις 2 Απριλίου θα διεξαχθούν ως ακολούθως:

Στη Λευκωσία η πορεία θα ξεκινήσει στις 19:00 με εκκίνηση και τερματισμό το Δημαρχείο Λευκωσίας, το οποίο και θα φωταγωγηθεί. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Λευκωσία, κύριος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και αντιπρόσωπος του Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου, κυρία Αντωνία Μεσαρίτη. Την πορεία θα συνοδεύουν οι ενωμένοι μοτοσικλετιστές, το 76ο σύστημα προσκόπων και θα υποδεχτεί η Φιλαρμονική της Αστυνομίας Λευκωσίας .

Στη Λεμεσό η πορεία θα ξεκινήσει στις 19:30 με εκκίνηση το Δημαρχείο Λεμεσό και τερματισμό στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού στη Λεμεσό, η οποία και θα φωταγωγηθεί. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η πρώτη Κυρία, Άντρη Αναστασιάδη, ο Δήμαρχος Λεμεσού, κύριος Νίκος Νικολαίδης και η πρόεδρος του Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου, κυρία Τασούλα Γεωργιάδου. Την πορεία θα συνοδεύουν οι ενωμένοι μοτοσικλετιστές και θα υποδεχτεί η Φιλαρμονική το «Σώμα Οδηγών Αμμοχώστου» με την μπάντα τους και το Σώμα Οδηγών Λεμεσού.

Στην Πάφο η πορεία θα ξεκινήσει στις 19:00 με εκκίνηση το Κέντρο Παρέμβασης Ενηλίκων με Αυτισμό (Εύρου 4) και τερματισμό το Δημαρχείο Πάφου, το οποίο και θα φωταγωγηθεί. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Πάφου, κύριος Φαίδωνας Φαίδωνος και αντιπρόσωπος του Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου, κυρία Βαλάντω Ιωάννου. Την πορεία θα συνοδεύουν οι ενωμένοι μοτοσικλετιστές και θα υποδεχτεί η Φιλαρμονική «Σύνολο κρουστών Μουσικού Σχολείου»

Ο Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσοι συνδράμουν στις εκδηλώσεις του Light it up Blue, είτε μέσα από την ευγενική χορηγία πόρων ή άλλων μέσων για την επιτυχή διοργάνωση της μπλε φωταγώγησης κτιρίων και μνημείων, μέσα από τη συμμετοχή στις πορείες ή με άλλους τρόπους για την καλύτερη δυνατή γνωστοποίηση και διάχυση των προβλημάτων που συνοδεύουν το σύνδρομο του Αυτισμού.

Το γεγονός ότι κάθε χρόνο περισσότεροι συμπολίτες μας, παρά τις δυσκολίες που περνά ο τόπος μας, αγκαλιάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού εφοδιάζει τις οικογένειες των ατόμων με Αυτισμό με δύναμη και ελπίδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ