Σε άλλα νέα η Αστυνομία Κύπρου βρίσκει χρόνο να κάνει (δοξαστικές) ανακοινώσεις

«Πράξαμε το καθήκον μας. Όποτε τα μέλη της Αστυνομίας έχουν μια επιτυχία, κάποιοι πάντα τους επικρίνουν ενώ θα έπρεπε να τους δίνουν τα συγχαρητήρια».

Σε άλλα νέα η Αστυνομία Κύπρου βρίσκει χρόνο να κάνει (δοξαστικές) ανακοινώσεις

«Πράξαμε το καθήκον μας. Όποτε τα μέλη της Αστυνομίας έχουν μια επιτυχία, κάποιοι πάντα τους επικρίνουν ενώ θα έπρεπε να τους δίνουν τα συγχαρητήρια».

Article featured image
Article featured image

Ενώ οι καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση «Ορέστης» συνεχίζουν με αμείωτη ροή, η Αστυνομία Κύπρου βρίσκει χρόνο για Δελτία Τύπου και ανακοινώσεις «αυτοσιουμαλίσματος» για την επιτυχία που κατέγραψε με την εξιχνίαση της υπόθεσης, η οποία σημειώνουμε πως ακόμη δεν έχει κλείσει.

Χωρίς περαιτέρω σχόλια παραθέτουμε αυτούσια τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη βάση της νομοθεσίας πράξαμε το καθήκον μας στην υπόθεση του Μιτσερού, αναφέρει ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου εκφράζει την θλίψη του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων στην υπόθεση των φόνων στο Μιτσερό σημειώνοντας πως τα μέλη του αστυνομικού σώματος Κύπρου έπραξαν το καθήκον τους βάση της Νομοθεσίας.

Σε διάσκεψη Τύπου στην Πάφο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου Κυριάκος Χαραλάμπους αναφέρθηκε στην απαξίωση, όπως είπε, που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες προς τα μέλη του αστυνομικού σώματος για την πρωτοφανή υπόθεση που διερευνούν, ενώ κατάφεραν πολλά μέχρι στιγμής με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό και συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες από τις 5 Απριλίου.

Ο κ. Χαραλάμπους είπε πως τα μέλη του αστυνομικού σώματος οι οποίοι έχουν γυναίκες, παιδιά, πατέρα, μητέρα επιτελούν λειτούργημα, κοιμούνται 3- 4 ώρες κάθε βράδυ με μοναδικό τους σκοπό την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Επεσήμανε πως οι κατηγορίες που εκτοξεύονται εις βάρος των μελών του αστυνομικού σώματος Κύπρου από οποιονδήποτε είναι- όπως είπε- ατεκμηρίωτες και ανεδαφικές.

Τα μέλη μας, είπε ο κ. Χαραλάμπους, «κατηγορούνται ότι δεν ενήργησαν άμεσα και τώρα βλέπουμε να διατάσσονται έρευνες εναντίον τους παρόλο που έκαναν την δουλειά τους όπως τους το επιτρέπει η Νομοθεσία».

Είπε πως η άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων δεν επιτρέπεται σε υποθέσεις που αφορούν ελλείποντα πρόσωπα, καθότι εξήγησε, κατά το χρόνο αυτό δεν τίθεται θέμα διερεύνησης υπόθεσης για αδίκημα το οποίο τιμωρείται πέραν των πέντε ετών φυλάκισης.

Σημείωσε ότι ζητήθηκε δύο φορές από τους αρμόδιους να ψηφίσουν νομοθεσία και να δώσουν « όπλα στα μέλη τους » και παρόλα αυτά, απορρίφθηκε η εισήγηση της Αστυνομίας.

Κάλεσε όλους τους αρμόδιους να ψηφίσουν σχετική νομοθεσία και να δώσουν όπλα στα μέλη του αστυνομικού σώματος και όχι να τους ζητούνε ευθύνες.

Όπως είδαμε όλοι, πρόσθεσε, «μόλις βρέθηκε ένα πτώμα και μπορούσαν οι αστυνομικοί να άρουν τα δεδομένα μέσω Δικαστηρίου, υπήρξαν άμεσα αποτελέσματα».

Επεσήμανε ακόμη, πως δεν πρέπει να γυρεύουμε ευθύνες από τους ανθρώπους αυτούς που με αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό όπως αποδείχθηκε έπραξαν το καθήκον τους.

Αναφέρθηκε δε και στα συγχαρητήρια που έλαβε η Αστυνομία της Κύπρου από όλες τις χώρες της ΕΕ, σε σχέση με την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όποτε τα μέλη μας έχουν μια επιτυχία, κάποιοι πάντα τους επικρίνουν ενώ θα έπρεπε να τους δίνουν τα συγχαρητήρια, σημείωσε.

Εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι τα μέλη του αστυνομικού σώματος, θα καταβάλουν το άπαν των δυνάμεων τους για εντοπισμό και της ανήλικης που αναζητείται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ