61χρονη έφερε στον κόσμο το παιδί του γκέι γιου της και του συζύγου του

Ο γιος της παρείχε το σπερματοζωάριο και το ωάριο δώρισε η αδερφή του συζύγου του.

61χρονη έφερε στον κόσμο το παιδί του γκέι γιου της και του συζύγου του

Ο γιος της παρείχε το σπερματοζωάριο και το ωάριο δώρισε η αδερφή του συζύγου του.

Article featured image
Article featured image

Η 61χρονη Cecile Eledge από τη Νεμπράσκα κυοφόρησε το παιδί του γιου της Matthew Eledge και του συζύγου του, Elliot Dougherty, φέρνοντας την περασμένη εβδομάδα στον κόσμο την μικρή Uma Louise.

Το αξιοσημείωτο είναι πως προσφέρθηκε μόνη της να γίνει παρένθετη μητέρα για τον γιο της και τον σύντροφό του, όταν της είπαν για πρώτη φορά πως θέλουν να κάνουν οικογένεια. «Φυσικά όλοι έβαλαν τα γέλια», είπε η ίδια.

Η Cecile, που ήταν τότε 59 ετών, είπε πως η πρότασή της αρχικά εκλήφθηκε ως αστείο στην οικογένεια, που την θεώρηση μη ρεαλιστική λύση. «Ήταν τόσο συναισθηματικό εκ μέρους της. Είναι τόσο ανιδιοτελής γυναίκα», σχολίασε ο Elliot.


parentheti-mitera-gay-gios-1.jpg


Όταν το ζευγάρι άρχισε να εξετάζει εναλλακτικές για να γίνουν γονείς, ένας γιατρός τούς είπε πως η συγκεκριμένη είναι βιώσιμη επιλογή. Η Cecile Eledge πέρασε από συνέντευξη και μια σειρά εξετάσεων που έδωσαν τελικά το πράσινο φως να γίνει παρένθετη μητέρα.

parentheti-mitera-gay-gios-2.jpg

parentheti-mitera-gay-gios-3.jpg


Ο γιος της παρείχε το σπερματοζωάριο και το ωάριο δώρισε η αδερφή του συζύγου του. Ο Elliot, που εργάζεται ως κομμωτής, είπε ενώ τα στρέιτ ζευγάρια εξετάζουν την εξωσωματική γονιμοποίηση ως ύστατη επιλογή, για αυτούς ήταν «η μοναδική ελπίδα» για βιολογικό τους παιδί.

parentheti-mitera-gay-gios-4.jpg

«Ανέκαθεν γνωρίζαμε πως έπρεπε να είμαστε μοναδικοί και να σκεφτόμαστε αντισυμβατικά σε αυτό», πρόσθεσε ο Matthew, που είναι δάσκαλος.

2000.jpeg

parentheti-mitera-gay-gios-6.jpg


Η εγκυμοσύνη της Cecile ήταν σε γενικές γραμμές καλή με ελαφρώς πιο έντονα συμπτώματα συγκριτικά με τις προηγούμενες, καθώς η ίδια έχει τρία παιδιά. Οι αντιδράσεις στην απόφασή της υπήρξαν κυρίως θετικές, αν και πολλοί σοκαρίστηκαν, όπως τα άλλα δυο παιδιά της. «Όταν όλοι κατάλαβαν την πλήρη εικόνα, υπήρχε μόνο υποστήριξη», λέει.

EP-190409953.jpg


parentheti-mitera-gay-gios-7.jpg


Η δυσκολία ήρθε στα έξοδα εγκυμοσύνης, τα οποία το ασφαλιστικό ταμείο της θα κάλυπτε μόνο αν κυοφορούσε δικό της παιδί, παρόλο που ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων θεωρείται νόμιμος από το 2015.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ