Μία πρωτοβουλία με στόχο τη συμφιλίωση μέσω της επιχειρηματικότητας

Το Cypriot Enterprise Link (CEL) και το CyprusInno ανακοινώνουν την κοινή πρωτοβουλία που στοχεύει στην αντιμετώπιση οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων σε όλη την επικράτεια της Κύπρου.

Μία πρωτοβουλία με στόχο τη συμφιλίωση μέσω της επιχειρηματικότητας

Το Cypriot Enterprise Link (CEL) και το CyprusInno ανακοινώνουν την κοινή πρωτοβουλία που στοχεύει στην αντιμετώπιση οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων σε όλη την επικράτεια της Κύπρου.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Unsplash/ Sarune Sedereviciute


Με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας της Βρετανίας, η πρωτοβουλία Lead Cyprus στοχεύει στην αντιμετώπιση οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων σε όλη την επικράτεια της Κύπρου μέσω συνεργασιών και διαλόγου. Το Cypriot Enterprise Link (CEL), ο πιο μεγάλος οργανισμός επιχειρηματικότητας στην Κύπρο, και το CyprusInno, η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα bi-zonal/inter-communal συνεργασίας Κύπριων επιχειρηματιών, βρίσκονται πίσω από την αυτή την πολλά υποσχόμενη πρωτοβουλία.

Σε αντίθεση με άλλες υπάρχουσες πρωτοβουλίες, το Lead Cyprus έχει ως στόχο να συνενώσει το επιχειρηματικό οικοσύστημα της Κύπρου και να αποτελέσει την ομπρέλα συνεργασίας και διαλόγου με όλους τους οργανισμούς και εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα, με απώτερο σκοπό την επίλυση οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων και πως αυτά συμβάλλουν στην οικοδόμηση και διατήρηση της ειρήνης. Η πρωτοβουλία στοχεύει επίσης να προβάλει τις εγχώριες προσπάθειες και στο εξωτερικό μέσω του μεγάλου δικτύου συνεργασιών που οι δύο φορείς έχουν δομήσει μετά από χρόνια δραστηριότητας.

“Αν και θα ήθελα να πιστεύω στις δυνάμεις ενός σωστού πολιτικού, εντούτοις η πίστη μου ξεκινά πάντα από τις δυνάμεις της δικής μας γενιάς, μιας γενιάς που έχει αναδείξει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία σαν τον τρόπο επίλυσης προβλημάτων παντός είδους. Γιατί η επιχειρηματική νοοτροπία να μην αποτελέσει τη βάση λύσης σε θέματα τα οποία η πολιτική σκηνή του τόπου έχει επανειλημμένα αποτύχει να κάνει; Έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές ότι η επιχειρηματικότητα και τα startups συνενώνουν τους ανθρώπους έχοντας πάντα και ένα αποτέλεσμα, ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, που λύνει το πρόβλημα μιας μερίδας πληθυσμού. Αυτό δεν είναι κάτι επαναστατικό ή μία θεωρία. Είναι η πραγματικότητα.” δηλώνει η Άντρεα Σολομωνίδου, εκ των συνιδρυτών του CEL και μέλος της οργανωτικής ομάδας της πρωτοβουλίας.

Η κύρια εκδήλωση του Lead Cyprus, το Summer Camp, θα πραγματοποιηθεί από τις 12 μέχρι τις 21 Ιουλίου 2019 σε όλες τις πόλεις της Κύπρου σχεδόν ταυτόχρονα. Θα περιλαμβάνει επιχειρηματικές, τεχνολογικές καθώς και κοινωνικές, μουσικές και παντός είδους δράσεις για να δώσει τα εφόδια στους κατοίκους κάθε πόλης να μάθουν, να δημιουργήσουν, να συνεργαστούν, φέρνοντας στο προσκήνιο όλα αυτά που αναγνωρίζουν ως θέματα προς συζήτηση και προς επίλυση. Το πρόγραμμα και περαιτέρω πληροφορίες βρίσκονται στο http://www.leadcyprus.com/summer-camp/

Δράσεις περιλαμβάνουν hackathons, workshops, concerts κλπ.

Το Lead Cyprus ανακοινώνει επίσημα και τις δυνατότητες συνεργασίας με όσους φορείες και εταιρείες θα ήθελαν να συμμετέχουν στηρίζοντας αυτήν την προσπάθεια σε κάθε πόλη. Επιπλέον, το πρόγραμμα εθελοντών είναι έτοιμο να υποδεχθεί όλο τον κόσμο που θα ήθελε να συμβάλει κατά τη διάρκεια του summer camp εθελοντικά στη διεξαγωγή του.

Αιτήσεις μπορούν να γίνουν εδώ: http://www.leadcyprus.com/glovo/

Για περαιτέρω πληροφορίες επισκεφθείτε: http://www.leadcyprus.com

ή επικοινωνήστε στο steven@leadcyprus.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ