«Εγώ έχασα τον γιο μου. Δεν ξέρω γιατί τον έχασα»

Ξεκίνησε χθες Τρίτη (8/4), η δίκη των 9 Κρητικών που εμπλέκονται στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Article featured image
Article featured image

Στη φωτογραφία διακρίνονται η αδελφή, ο πατέρας και η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη



Πρώτοι κατέθεσαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων οι γονείς, η αδερφή και μία σπουδάστρια της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, οι οποίοι ανέφεραν μερικά από τα περιστατικά βίας και κακοποίησης που βίωνε ενόσω ήταν στη σχολή.

Από τις πιο συγκλονιστικές σκηνές ήταν όταν η μητέρα του Βαγγέλη είπε πως όλοι είναι εδώ ζωντανοί και γελούν ενώ το παιδί της είναι στο χώμα, αλλά και η στιγμή που ο πατέρας του αδικοχαμένου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής ανέβηκε στο βήμα για να καταθέσει, κάνοντας τους πάντες στην αίθουσα να ξεσπάσουν σε κλάματα.

Πατέρας του Βαγγέλη:

«Τέσσερα χρόνια πάω κι έρχομαι και δεν ξέρω γιατί. Ο Βαγγέλης μου ήρθε σ’ ένα μαγαζί με ανήθικους. Εγκωμίαζαν όλοι αυτοί το παιδί μου, αλλά ζούσε μία καθημερινή παραβατικότητα. Μας απέκρυψαν πράγματα. Μας είπαν ότι ήταν 20 χρονών άνδρας και δεν είχαν δικαίωμα να μας πουν τι περνούσε. Εγώ έχασα τον γιο μου. Δεν ξέρω γιατί τον έχασα. Αυτό θέλω να μάθω από το δικαστήριο. Έχω κάνει το σπίτι μου εδώ στα Γιάννενα και δεν ξέρω γιατί, εδώ και τέσσερα χρόνια. Κι εγώ αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι την βία κατ’ εξακολούθηση που του ασκήθηκε. Δεν προσπαθώ να βρω ενόχους, δεν θέλω να δικάσω, θέλω να μάθω. Μου μιλήσανε στα σχολεία για φιλίες, για αξιοπρέπεια. Σε άλλα σχολεία έχω πάει εγώ. Πήρα αυτά τα παιδιά τηλέφωνο, γιατί νόμιζα ότι ήταν φίλοι. Ο γιος μου ήξερε να τους αγαπάει. Αν πράττουν έτσι οι φίλοι και συμπεριφέρθηκαν έτσι στο παιδί μου, τι να πω! Δεν μπορώ να κατανοήσω από πότε η ευγένεια, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια γίνονται μειονεκτήματα στους ανθρώπους».

Η δίκη θα συνεχίσει σήμερα Τετάρτη με καταθέσεις μαρτύρων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ