Χρειάζονται μόλις δύο λεπτά...

Τόσος είναι ο χρόνος που απαιτείται για να χαρίσεις ζωή σε κάποιον.

Article featured image
Article featured image

Η άγνοια, λένε, είναι ο χειρότερος σύμβουλος όταν πρόκειται να αποφασίσεις για κάτι σημαντικό, που εκ πρώτης όψεως μοιάζει δύσκολο ή και τρομακτικό. Κι όμως, τι είναι πιο τρομακτικό, το να δώσεις ζωή σε κάποιον μέσα από το δικό σου σώμα ή να τον αφήσεις να πεθάνει επειδή δεν ήξερες, δεν τόλμησες, φοβήθηκες;

Πρόσφατα, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Ανδρέας Γιόρτσιος, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Σταύρου Κυπριανού, «Υπάρχουν Άγγελοι», το οποίο μιλά για την περιπέτεια υγείας που πέρασε, μπήκε στη διαδικασία να γίνει και αυτός δωρητής οργάνων, κάτι που του πήρε, όπως αναφέρει, μόλις δύο λεπτά.


Η Δωρεά Οργάνων είναι μια διαδικασία κατά την οποία γίνεται μεταφορά υγιούς οργάνου από θανόντα ή εν ζωή δότη σ’ ένα σοβαρά πάσχοντα λήπτη που έχει υποστεί βλάβη οργάνου, με σκοπό την αποκατάσταση της λειτουργίας του/τους.

Όπως είναι γνωστό, η μεταμόσχευση οργάνου μπορεί να σώσει τη ζωή ενός ή περισσοτέρων ασθενών ή να βελτιώσει σημαντικά την υγεία και την ποιότητα ζωής τους. Αν και πρόκειται για πράξη αγάπης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπό μας, εναπόκειται στη γενναιοδωρία των δωρητών ή/και στη συγκατάθεση των οικογενειών τους, αν επιθυμούν να χαρίσουν ζωή σε ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση.

Η διαδικασία δεν είναι χρονοβόρα;

Καθόλου, χρειάζεσαι μόλις δύο λεπτά για να συμπληρώσεις ηλεκτρονικά και στείλεις το σχετικό έντυπο εγγραφής φόρμα για να γίνεις δυνητικός δότης οργάνων.

Μπες ΕΔΩ και δώρισε ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ