«Ξεχασμένοι ενός πολέμου», τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Μέρας Μουσείων, ο φωτογράφος Δημήτρης Βαττής και η δημοσιογράφος Νατάσα Γεωργίου μας ξεναγούν στη φωτογραφική έκθεση.

Article featured image
Article featured image

Μια μέρα αφιερωμένη στα μουσεία όλου του κόσμου, στο πλαίσιο της έκθεσης «1940 Πρόσωπα και Εικόνες. Κύπρος και Ελλάδα», στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου.

Ο Δημήτρης Βαττής και η Νατάσα Γεωργίου μας ξεναγούν στη φωτογραφική έκθεση «Ξεχασμένοι ενός πολέμου», το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, μεταξύ 12:00 μ.μ. και 3:00 μ.μ.

Η θεματική ξενάγηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνής Ημέρας Μουσείων και είναι υπό την αιγίδα του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 24 μοναδικές φωτογραφίες της συλλογής του γνωστού φωτογράφου Δημήτρη Βαττή που απεικονίζουν Κύπριους βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο φωτογραφικός φακός τούς απαθανάτισε, σε μια εύστοχη ιδέα του φωτογράφου, στις δυσμές του βίου τους, πάνω από 75 χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου που μακέλεψε τον κόσμο και σημάδεψε και τις δικές τους ζωές.

Οι βετεράνοι φωτογραφήθηκαν σε μια γωνιά τους σπιτιού τους, στην καθημερινότητα της «τρίτης ηλικίας», καταβεβλημένοι από το πέρασμα των χρόνων, αλλά υπερήφανοι για τη συμμετοχή τους στον πόλεμο κατά του φασισμού.


Είσοδος ελεύθερη

Ημερομηνία: 18 Μαΐου 2019 στις 20:00 και 22:00

Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Πληροφορίες: 22 128157 | www.boccf.org | www.facebook.com/boccf

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ