Από τις 15 Μαΐου η Ε.Ε προχωρά σε μείωση στις χρεώσεις κλήσεων και sms

Πιο συγκεκριμένα οι πάροχοι υπηρεσιών τηλεφωνίας, υποχρεούνται να εφαρμόσουν, νέες, χαμηλότερες χρεώσεις για τους οικιακούς καταναλωτές.

Article featured image
Article featured image


Η μεγάλη αυτή μείωση στη χρέωση, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, αφορά τις κλήσεις οικιακών καταναλωτών προς άλλες χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Νορβηγία, Λιχτενστάιν και Ισλανδία).

Βάσει της νομοθεσίας που ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον περασμένο Νοέμβριο, κάθε διεθνής κλήση, είτε μέσω κινητού είτε μέσω σταθερού τηλεφώνου προς άλλη χώρα εντός της Ε.Ε., θα έχει πλαφόν χρέωσης 0,19 ευρώ ανά λεπτό της ώρας. Επίσης, κάθε μήνυμα μέσω κινητού (SMS) θα κοστίζει όχι περισσότερο από 0,06 ευρώ. Στις χρεώσεις αυτές δεν περιλαμβάνονται φόροι (ΦΠΑ κ.λπ.).

To μέτρο επιβλήθηκε έπειτα από μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ορισμένες χώρες της Ε.Ε.και στην οποία αποδείχθηκε ότι οι διευρωπαϊκές κλήσεις είχαν πολλαπλάσιο κόστος έναντι των εθνικών κλήσεων.

Η απόφαση που λήφθηκε αφορά μόνο τους οικιακούς καταναλωτές και δεν ισχύει για τους εταιρικούς πελάτες. Οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκριναν ότι οι εταιρικοί πελάτες διαθέτουν σημαντική διαπραγματευτική ισχύ απέναντι στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για να πετυχαίνουν πιθανώς και καλύτερες χρεώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ