Τι θα συμβεί αν δεν βρεθούν και οι υπόλοιπες σοροί που υπέδειξε ο καθ’ ομολογία δράστης;

Τo σενάριo που εξετάζει η Νομική Υπηρεσία και τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Τι θα συμβεί αν δεν βρεθούν και οι υπόλοιπες σοροί που υπέδειξε ο καθ’ ομολογία δράστης;

Τo σενάριo που εξετάζει η Νομική Υπηρεσία και τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Article featured image
Article featured image

Με τις έρευνες να συνεχίζονται για 30η ημέρα, οι κυπριακές Αρχές καλούνται αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίσουν την πιθανή εξέλιξη της μη ανεύρεσης των άλλων δύο πτωμάτων, που ο δράστης παραδέχτηκε ότι δολοφόνησε, υποδεικνύοντας και το σημείο που τα έριξε.

Αν τελικά οι έρευνες αποβούν άκαρπες, τότε διάφορα είναι τα ερωτήματα που εγείρονται για την τύχη του δράστη, αφού πλέον τίθεται εν αμφιβόλω η εξελίξη της υπόθεσης. Για πόσα αδικήματα εν τέλει θα δικαστεί, αν δικαστεί; Αν δεν ταυτοποιηθούν όλες οι σοροί πώς επηρεάζει αυτό την υπόθεση και τέλος αν δεν ξεκαθαρίσουν τα αίτια θανάτου των θυμάτων, τι ρόλο μπορεί να διαδραματίσει αυτό; Εν τέλει, ισχύει ότι με έναν καλό συνήγορο υπεράσπισης ο Νίκος Μεταξάς μπορεί να επωφεληθεί στο μέγιστο από τα κενά που παρουσιάζει η υπόθεση και βάσει των νομικών πλαισίων που ισχύουν σήμερα;

Η χθεσινή ανανέωση του διατάγματος κράτησης του Νίκου Μεταξά, κινήθηκε στα ίδια επίπεδα όπως και οι υπόλοιπες φορές, με τον καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνο να εξακολουθεί να τηρεί την ίδια παθητική και αδιάφορη στάση, χωρίς ενστάσεις και ερωτήσεις, ενώ επιμένει να μην εκπροσωπείται από κάποιον συνήγορο.

Πάντως, με το τοπίο να διαμορφώνεται ιδιαίτερα θολό, ειδικά αν δεν ανευρεθούν οι άλλες δύο σοροί, η Νομική Υπηρεσία θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε δίκη του υπόπτου χωρίς να έχει στη διάθεσή της όλα τα δεδομένα.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 450 καταθέσεις, έχουν παραληφθεί 355 τεκμήρια, τα οποία έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις., ενώ υπολείπονται άλλες 100 καταθέσεις. Η Αστυνομία έχει εντοπίσει το όχημα που χρησιμοποιούσε ο 35χρονος το 2016, αλλά και τον χώρο από όπου προμηθεύτηκε τα τσιμεντομπλόκ τα οποία τοποθετούσε σε βαλίτσες πριν τις ρίξει στην Κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό για να μένουν στον πάτο.

Παράλληλα, η Αστυνομία έχει επίσης εξασφαλίσει 9 εντάλματα έρευνας σε χώρους και οχήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ