Οι «Εχθροί εξ Αίματος» παίρνουν παράταση

Αν δεν είδες την παράσταση, έχεις ακόμη μια ευκαιρία.

Article featured image
Article featured image

Μετά τις SOLD OUT παραστάσεις στον industrial υπόγειο χώρο του Σατιρικού Θεάτρου, η Still Theatre Group αποφάσισε να προσθέσει ακόμη μία τελευταία παράσταση, πριν το τέλος της χειμερινής σεζόν.

Αν, λοιπόν, δεν πρόλαβες να παρακολουθήσεις αυτή την κωμωδία, γραμμένη από τον Αρκά, έχεις την ευκαιρία την Κυριακή στις 19 Μαΐου στις 20:30 στο Θέατρο ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ (Υπόγειο Σατιρικού Θεάτρου).

Λίγα λόγια για το έργο

Στο «Εχθροί εξ’ αίματος» ο Αρκάς έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ολόκληρο θεατρικό έργο, στα σπλάχνα μας. Γεννιούνται σχέσεις , διαπλέκονται ίντριγκες, φιλίες και έχθρες αναπτύσσονται. Οι αμφισβητίες του «συστήματος» αντιπαρατίθενται με τους ουτοπιστές «ενωτικούς», ενώ λίγο παραπέρα ανώτερες δυνάμεις κατεργάζονται τα δικά τους ολέθρια σχέδια, την ίδια στιγμή που το τέλος δεν το ελέγχει κανείς. Όλα όσα διαδραματίζονται “μέσα μας” δεν είναι παρά μια απεικόνιση του “έξω μας” , της κοινωνίας μας. Το κείμενο αλληγορικό με λόγο άμεσο, κλιμακώνει το αίσθημα της αγωνίας για την επιβίωση, εγκλωβίζοντας σταδιακά τους πρωταγωνιστές σε μία μοίρα χωρίς φυγή. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως χωρίς τους συγκεκριμένους χαρακτήρες και τους ξεκαρδιστικούς διαλόγους θα θύμιζε αρχαία τραγωδία. Παρ’ όλα αυτά το δίδυμο των εντέρων παραπέμπει σε αντιθετικά ζευγάρια του Θεάτρου του παραλόγου, και κυρίως σε χαρακτήρες του Μπέκετ. Δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία άλλωστε ως ένα μεταμοντέρνο σχόλιο του Μπέκετ. Μέσα από τον κόσμο της αλληγορίας ο Αρκάς μας παρέδωσε ένα υπερρεαλιστικό μονόπρακτο που θίγει έντονα το θέμα της προδοσίας, της εξουσίας - αναρχίας, το φόβο του θανάτου, μέσα σ’ ένα κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο με έντονη την ταξική ιεραρχία, χωρίς φυσικά να απουσιάζει η ένταση και το σκέρτσο.

Χώρος

Θέατρο ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ( Υπόγειο Σατιρικού Θεάτρου) Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη, 11-15 (πρώην 2102, Μόρφου), Αγλαντζιά.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Τηλέφωνο: 96 202534 & 99 754803

Email: stilltheatregroup@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/Still-Theatre-Group-166629877187494/?ref=br_rs

Instagram: www.instagram.com/?hl=en

Τιμή Εισιτηρίου: €13 & €10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ