Όταν Άντζελα Δημητρίου και Έφη Σαρρή δοκίμασαν να πάνε Eurovision και έφαγαν… πόρτα

Ακόμη, βέβαια, υπάρχει χρόνος να επανορθώσουμε. Κι αν δεν τις θέλει η Ελλάδα, το ΡΙΚ είναι εδώ.

Article featured image
Article featured image

Άλλωστε αν η ΕΡΤ δεν διέθετε αυτό το «αλάνθαστο» κριτήριο επιλογής συμμετοχών για τη Eurovision, τότε η Κύπρος και το ΡΙΚ δεν θα έστελναν ποτέ την Ελένη Φουρέιρα, ούτε φέτος την Τάμτα στη Eurovision, οι οποίες προσπάθησαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον διαγωνισμό, αλλά η ΕΡΤ και η Ελλάδα δεν τις θεώρησε κατάλληλες.

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και χρόνια –πολλά χρόνια- πριν, όταν ΕΡΤ και κοινό απέρριψαν δύο γυναίκες, δύο ερμηνεύτριες, δύο παρουσίες διαχρονικά διαμάντια που θέλησαν να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision, αλλά τις έφαγε η βαριά κουλτούρα.

Γιατί δεν γίνεται να θέλει να σε εκπροσωπήσει μια Λαίδη Άντζελα και μία Έφη Σαρρή-Αφρικανέ (Αφρικανέ) κι εσύ να λες όχι. Το σύμπαν ακούει κι εκδικείται.

Ήταν 1987 και η Έφη Σαρρή θέλει να πάει Eurovision. Αγνωστη ακόμα τότε, το ευρύ κοινό, επιλέγει να εμφανιστεί με το τραγούδι «Περιμένω». Το οπτικοακουστικό αποτέλεσμα, δεν περιγράφεται, απλώς δείτε το:


Τη χρονιά εκείνη την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι Bang (Θάνος Καλλίρης και Βασίλης Δερτιλής), με το τραγούδι «Στοπ» που άρεσε πολύ και έφτασε στη 10η θέση.



Ένα χρόνο μετά, το 1988, η Λαίδη Άντζελα Δημητρίου επιχείρησε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα με το τραγούδι «Αν». Αλλά και πάλι η κακούργα και άπονη ΕΡΤ προτίμησε να στείλει την Αφροδίτη Φρυδά (ποιαν) με το τραγούδι «Κλόουν» και γέλασε και το παρδαλό κατσίκι από την 17η θέση την οποία πήρε.


Να σημειωθεί πως τη χρονιά εκείνη τον διαγωνισμό κέρδισε η Celine Dion με το «Ne partez pas sans moi» κάτι που είμαστε σίγουροι ότι δεν θα συνέβαινε εάν πήγαινε η Άντζελα, με αυτή την εμφάνιση.


Για να δείτε κι άλλες μοναδικές συμμετοχές που η ΕΡΤ πέταξε έξω, πατήστε στο άρθρο της LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ