Τη λύπη του εξέφρασε ο ΠτΔ για την παραίτηση Ιωνά

«Αποστερούμαι των υπηρεσιών ενός από τους στενότερους συνεργάτες μου».

Article featured image
Article featured image

Λίγο μετά τη γνωστοποίηση για την αποδοχή της παραίτησης Ιωνά Νικολάου, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ίδιος θέλησε να εκφράσει τη λύπη του για την απώλεια ενός εκ των ποιο στενών συνεργατών του. Ενός ανθρώπου με ήθος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το οποίο πάντοτε τον διέκρινε.

Δευτερόλεπτα μετά, με νεότερο tweet, ο ΠτΔ, φρόντισε να υπενθυμίσει και το συγκλονισμό του για τα αποτρόπαια εγκλήματα που έχουν συμβεί, διαβεβαιώνοντάς μας για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου, ο οποίος μου υπέβαλε την παραίτηση του για λόγους πολιτικής ευθιξίας, σχετικά με πράξεις ή παραλείψεις από πλευράς του αστυνομικού Σώματος στη διερεύνηση καταγγελιών για ελλείποντα πρόσωπα.

Οφείλω να ομολογήσω ότι είναι με ιδιαίτερη λύπη που έχω αποδεχτεί την παραίτηση του γιατί αποστερούμαι των υπηρεσιών ενός των στενότερων συνεργατών μου. Επιθυμώ να υπογραμμίσω το πολιτικό ήθος που πάντοτε τον διέκρινε και που επιδεικνύει ο κ. Νικολάου.

Ο Ιωνάς Νικολάου επιτέλεσε με ευσυνειδησία τα καθήκοντα του ως Υπουργός και αφήνει πίσω του πολυσχιδές έργο, ειδικά στον τομέα των μεταρρυθμίσεων του δικαστικού και σωφρονιστικού συστήματος, αλλά και του αστυνομικού σώματος. Ενώ παράλληλα έχει συμβάλει καθοριστικά και στην ετοιμασία σειράς μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων που δεν αφορούσαν το Υπουργείο του.

Υποβάλλει την παραίτηση του σε μια στιγμή που βρίσκεται στην τελική της φάση η ολοκλήρωση της ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης.

Ως εκ τούτου αποδεχόμενος την παραίτησή του τον παρακάλεσα να παραμείνει στη θέση του για να φέρει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου εντός των επόμενων ημερών το σύνολο των Νομοσχεδίων μεταρρύθμισης του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης που αυτή τη στιγμή βρίσκεται για νομοτεχνική επεξεργασία στην Νομική Υπηρεσία.

Θα ήθελα με την ευκαιρία να επαναλάβω πως συμμερίζομαι τον συγκλονισμό και αποτροπιασμό της κοινωνίας για τα πρωτόγνωρα αυτά εγκλήματα. Θέλω να διαβεβαιώσω για την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για πλήρη διαλεύκανση των στυγερών δολοφονιών, αλλά και πλήρη διερεύνηση των πράξεων ή παραλείψεων σχετικά με τις καταγγελίες για ελλείποντα πρόσωπα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ