Ποιες σχολές (και επαγγέλματα) επέλεξαν οι Κύπριοι μαθητές

Με κλίση στην ιατρική, στα χρηματοοικονομικά και την ψυχολογία οι Κύπριοι υποψήφιοι

Ποιες σχολές (και επαγγέλματα) επέλεξαν οι Κύπριοι μαθητές

Με κλίση στην ιατρική, στα χρηματοοικονομικά και την ψυχολογία οι Κύπριοι υποψήφιοι

Article featured image
Article featured image

Αρχής γενομένης από σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου, 5.695 υποψήφιοι τελειόφοιτοι και παλιοί απόφοιτοι κάθισαν στα θρανία για να διεκδικήσουν μια θέση στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας, ενώ επιπλέον 1.994 υποψήφιοι γράφουν μόνο για απόλυση από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πρώτο μάθημα, τα Νέα Ελληνικά, με τις εξετάσεις να ολοκληρώνονται στις 13 Ιουνίου, ενώ δέκα μέρες μετά, τα αποτελέσματα θα σταλούν στις διευθύνσεις των σχολείων για σκοπούς απόλυσης από το λύκειο, ενώ τέλος Ιουνίου αναμένονται οι βαθμοί πρόσβασης για τα πανεπιστήμια της Κύπρου και ο γενικός βαθμός κατάταξης για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τις στρατιωτικές σχολές της Ελλάδας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι επιλογές των φετινών υποψηφίων, οι οποίοι ως πρώτη επιλογή τοποθέτησαν την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου (562 υποψήφιοι), ενώ η σχολή περιλήφθηκε στη λίστα προτιμήσεων 640 υποψηφίων.

Στη δεύτερη θέση, ακολουθεί σταθερά και χωρίς καμία έκπληξη, το Τμ. Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου με 490 υποψηφίους, με τρίτο το Τμήμα Ψυχολογίας (347 υποψήφιοι).

281 επέλεξαν την Πληροφορική ως πρώτη επιλογή και 227 το Τμήμα Νομικής, το οποίο εμφανίζει μειωμένο ενδιαφέρον.

Πρώτα στις λίστες:

Και μπορεί η ιατρική να είναι πρώτη επιλογή ως τμήμα, αλλά η Ψυχολογία έχει τις περισσότερες εμφανίσεις στις λίστες προτιμήσεων των υποψηφίων με 1.942 υποψηφίους να την έχουν στη λίστα τους. Δεύτερο ακολουθεί το Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού του ΤΕΠΑΚ με 1.852 υποψηφίους.

Ψηλά και οι μαγειρικές σπουδές (ΑΞΙΚ), οι οποίες βρίσκονται στην 7η θέση- των σχολών που δηλώθηκαν ως πρώτη επιλογή από τους υποψηφίους. Συγκεκριμένα, 1.438 υποψήφιοι έχουν δηλώσει στις προτιμήσεις τους το συγκεκριμένο τμήμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ