Ένας ράπερ εξηγεί στον Τσίπρα τι σημαίνει «Mama»

Αλλά και τι σημαίνει η έκφραση «δεν είναι μαμά».

Article featured image
Article featured image

Ο ράπερ Υποχθόνιος βρέθηκε προ λίγων ημερών σε εκδήλωση του τομέα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εκεί ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας ως ομιλητής.

Στο πλαίσιο μιας συζήτησης που είχαν σε χαλαρό ύφος, του εξήγησε τι ακριβώς σημαίνει το «Mama» στο τραγούδι του Sin Boy, το οποίο από τη μέρα δημοσίευσής του στο Youtube παραμένει ψηλά στα trends σε Κύπρο και Ελλάδα, έχοντας μέχρι στιγμής 22 εκατ. προβολές.


Κάποια στιγμή δίπλα στον Υποχθόνιο ήταν και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιός, Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος κατέγραψε σε story στο Instagram την σύντομη συνομιλία του ράπερ με τον πρωθυπουργό.

Ως ένας από τους συντελεστές του viral hit «Mama?», ο Υποχθόνιος ακούγεται να λέει στον Έλληνα πρωθυπουργό «Το μαμά που άκουσες είναι οικογενειοκρατία, ενώ το ‘δεν είναι μαμά’ σημαίνει ‘φτιαγμένος’», με τον Τσίπρα να ακούει χαμογελώντας.


Πέραν του τι λέγεται και γράφεται όλο αυτό το διάστημα, γνωρίζουμε πολύ καλά πως η λέξη «μαμά» στην αργκό των φίλων των βελτιωμένων αυτοκίνητων, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα μοντέλα που είναι όπως κύλησαν από το εργοστάσιο. Που δεν έχουν δηλαδή καμία μετατροπή. Που είναι, σαν να λέμε, όπως τα γέννησε η μαμά τους, όπως αναφέρεται και σε σχετικό άρθρο του traction.gr, το οποίο ως γνωστό ασχολείται αμιγώς με την αυτοκίνηση.

Στην Κύπρο, πάντως, συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε τη φράση «από τη μάνα», όταν θέλουμε πχ να πούμε ότι ένα αυτοκίνητο έχει εργοστασιακή ιπποδύναμη 400 Hp.


Αυτές τις μέρες, πάντως, έτυχε να ακούσουμε και αυτό το τραγούδι του 2017, το οποίο σε αρκετά σημεία (όπως πχ από το 2.42 ως το 3.00) θυμίζει έντονα το απόλυτο hit στην Ελλάδα -ανάμεσα στους πιτσιρικάδες- αυτή τη στιγμή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ