Έρχεται καύσωνας στην Κύπρο

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος σύμφωνα με το Kitasweather.

Article featured image
Article featured image

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως απόγειοι, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και στους 14 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Tρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 28 έως 31 στα παράλια και στους 25 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως απόγειοι, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 22 στα παράλια και στους 16 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 4-9 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει έως τους 41 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 31 έως 34 στα παράλια και στους 27 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Tην Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα παραμείνει κυρίως ηλιόλουστος. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη ενώ από την Παρασκευή, η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει σταδιακή αισθητή πτώση.


Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα καταστούν γενικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί το απόγευμα, γενικά, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα ανατολικά, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις.

Από την Τετάρτη το βράδυ θα παρατηρείται αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή μικρή πτώση, για να κυμανθεί αισθητά πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ