Εσένα τα παιδιά σου ακούνε (και χορεύουν) «Baby Shark» ή είναι τίποτα ξενέρωτα;

Αν κι εσύ βλέπεις παντού καρχαρίες και χέρια να ανοιγοκλείνουν συνεχώς στο ρυθμό του πιο εκνευριστικού παιδικού κομματιού των τελευταίων ετών, τότε μας νιώθεις.

Article featured image
Article featured image


Είτε έχεις είτε δεν έχει παιδιά, δεν υπάρχει αμφιβολία να μην έχεις ακούσει έστω και μία φορά κάποιον να τραγουδάει ασυναίσθητα το παιδικό τραγούδι «Baby Shark do do do do» και να κάνει και το ανάλογο χορευτικό.

Αυτή η μάστιγα που έχει κατακλύσει κυριολεκτικά την υφήλιο, έχει αυτό το ανεξήγητο που στην αρχή μοιάζει χαριτωμένο, μετά το απεχθάνεσαι και έπειτα λατρεύεις να το μισείς και να το ακούς.

Η ιστορία της Family Shark, ξεκινάει πίσω στο μακρινό 2007, όπου και ανέβηκε η πρώτη dance εκδοχή του, αφού το κομμάτι προϋπήρχε και ήταν ένα κλασσικό αμερικάνικο τραγούδι κατασκήνωσης, μία ακόμη γνωστή γλυκανάλατη αμερικάνικη ανακάλυψη. Μέσα σε ένα χρόνο, η dance εκδοχή του κομματιού έγινε viral και μπήκε στα μουσικά charts σε Γερμανία και Αυστρία, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Το κομμάτι επανήλθε στο προσκήνιο το 2015, όταν οι Pinkfong, μια εκπαιδευτική νοτιοκορεάτικη μπάντα, πήρε το κομμάτι, το διασκεύασε κάπως και δημιούργησε και το δικό του χορευτικό.

Το χορογραφημένο, πλέον, κομμάτι ανέβηκε στις 25 Νοεμβρίου του 2015 και μέχρι τον Μάη του 2019 είχε 2,8 δισεκατομμύρια views, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Η εν λόγω επανακυκλοφορία του Baby Shark, τους τελευταίους μήνες γνωρίζει και πάλι τεράστια επιτυχία τόσο στην Ασία, όσο και τις ΗΠΑ και την Ευρώπη χωρίς να ξέρει κανείς να μας εξηγήσει το γιατί.

Αν είσαι από τους ελάχιστους που δεν το έχεις ακούσει, μάλλον ήρθε η στιγμή να κυλιστείς στο βούρκο. Αν, πάλι, είσαι απ’ αυτούς που χωρίς να το καταλάβεις σιγοτραγουδάς παντού «Baby Shark do do do do», συμπάσχουμε μαζί σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ