Σε πρόωρες εθνικές εκλογές η Ελλάδα τον Ιούνιο

Μετά τη σαρωτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πως προχωρά με πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο.

Article featured image
Article featured image

«Βγάλαμε τη χώρα από την μέγγενη των μνημονίων και μόλις ανασάναμε θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών. Δύο δρόμοι υπάρχουν μπροστά μας, τόνισε και συμπλήρωσε πως ο ένας είναι ο δρόμος με τους πολλούς και ο άλλος είναι ο δρόμος της επιστροφής στα μνημόνια και στους ολιγάρχες.

«Δεν μπορώ να αγνοήσω το εκλογικό αποτέλεσμα παρά το γεγονός πως παγιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτική δύναμη. Δεν μας ικανοποιεί. Μένω πιστός στις αρχές της Αριστεράς», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του λαού στο σχέδιό μας, στα μέτρα ελάφρυνσης, ώστε να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει αυτή την πορεία. Για να μην μπορούν όσοι καιροφυλαχτούν να τα πάρουν πίσω, να πάρουν πίσω τις θυσίες μας», είπε.

σΔΓ.jpg

«Το εκλογικό αποτέλεσμα παρότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντάξιο των προσπαθειών μας. Δεν θα αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα. Ποτέ δεν πορεύτηκα με κόλπα και στατηγήματα, δεν επέλεξα τον δρόμο της ιδιοτέλειας. Μένω πιστός στις αρχές της Αριστεράς, η αφοσίωση στον λαό είναι απαράβατος κανόνας, είναι η ψυχή μας και η ψυχή μου.

Δεν ξεχνά κανείς από εμάς από πού ξεκίνησε και που ανήκει. Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την πορεία εξόδου από την κρίση και ήδη το κάνει. Η τελική ετυμηγορία, όμως ανήκει πάντα στο λαό. Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια, ούτε να παραιτηθώ από τον αγώνα. Είμαι και θα είμαι εδώ. Θα δώσουμε τη μάχη όπως έχουμε μάθει να κάνουμε πάντα. Αμέσως μετά τον β’ γύρο θα ζητήσω από τον ΠτΔ άμεση προκήρυξη εθνικών Εκλογών.

Η κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται πως έρχεται σε συνέχεια των εισηγήσεων που δέχθηκε από υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, τις ώρες αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα των exit poll αλλά και της πρώτης εκτίμησης του υπουργείο Εσωτερικών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ