Το κράνος αυτό ούτε ψεύτικο είναι ούτε χρωματισμένο

Αυτόπτης μάρτυρας ενός τροχαίου ατυχήματος που συνέβη την Τετάρτη 29 Μαΐου, περιγράφει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τα όσα είδε να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια του, αλλά και πώς μια γυναίκα χάρη σε αυτό το κράνος των €35 θα μπορέσει να δει ξανά τα παιδιά και τον σύζυγό της.

Το κράνος αυτό ούτε ψεύτικο είναι ούτε χρωματισμένο

Αυτόπτης μάρτυρας ενός τροχαίου ατυχήματος που συνέβη την Τετάρτη 29 Μαΐου, περιγράφει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τα όσα είδε να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια του, αλλά και πώς μια γυναίκα χάρη σε αυτό το κράνος των €35 θα μπορέσει να δει ξανά τα παιδιά και τον σύζυγό της.

Article featured image
Article featured image

Το ποστ του κοινοποιήθηκε μέσα σε 20 ώρες περισσότερες από 1700 φορές, ενώ τα reactions ξεπέρασαν ήδη τα 2600, για τους προφανείς λόγους που θα καταλάβετε εύκολα διαβάζοντάς το.

Να σημειωθεί πως το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης (29/5), στην Κωνταντίνου Μητσοτάκη (Ακρωτηρίου), στα Χανιά. Το ατύχημα έγινε στο ύψος της απότομης στροφής του Αγίου Ματθαίου, όταν δύο σκούτερ με τέσσερεις Γερμανούς τουρίστες πήγαιναν προς το Ακρωτήρι. Ξαφνικά, το πρώτο σκούτερ που οδηγούσε μια γυναίκα και με συνεπιβάτη, εξετράπη της πορείας του και έπεσε στα πρανή του δρόμου.

Η οδηγός τραυματίστηκε σοβαρά -σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδυνεύει η ζωή της- και διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Χανίων.


kranos2.jpg


Διαβάστε πιο κάτω το πραγματικά συγκλονιστικό άρθρο και δείτε επίσης σχετικές φωτογραφίες:


Όποιος πιστεύει πως αυτό το κράνος είναι ψεύτικο και χρωματισμένο, μπορεί να έρθει στο γραφείο μου να το δει. Zήτησα απ’ τον ιδιοκτήτη του να το έχω για μια βδομάδα και τον ευχαριστώ που μου το άφησε. Είναι απ’ το τροχαίο που έγινε σήμερα στο πέταλο του Ακρωτηρίου, όπου μια Γερμανίδα μ’ ένα ZIP 50 κι έχοντας όλα τα νόμιμα για την οδήγηση, απλά πήγε ευθεία και κάρφωσε στον βράχο.

Έσπασε δόντια, έβγαλε γνάθο, έσπασε χέρια και διάφορα άλλα γύρω γύρω αλλά έζησε! Έζησε παρά τα δύο απίστευτα χτυπήματα που έχει το κράνος πλάι και πίσω, ενώ το τζάμι παραδόξως άντεξε επίσης και γλύτωσε το πάνω μέρος του προσώπου της . Έζησε φορώντας ένα από τα φθηνότερα jet κράνη με νόμιμες ευρωπαϊκές προδιαγραφές στην αγορά... Στη ζωή, την κράτησε λοιπόν ένα κράνος που κάνει 35 ευρώ.


kranos3.jpg


Αν μάλιστα ήταν και full face, θα γλίτωνε και την κάτω γνάθο της. Αυτά για να καταλαβαίνετε και να το φοράτε το γ@μημένο... Αυτή η γυναίκα με 35 ευρώ θα δει ξανά τα παιδιά της, τον άντρα της και το σπίτι της... Και δεν μιλάμε για υπερπαραγωγή ατύχημα, μιλάμε πως με πενηντάρι, σχεδόν μέσα στην πόλη, κάρφωσε μόνη της.

Λοιπόν, έφτασα στο ατύχημα μετά από δίλεπτο, είχαν σταματήσει κι άλλοι κι έκανα τα εξής για να ξέρετε. Είχαν βάλει ένα μηχανάκι πριν το θύμα και στην πορεία του δρόμου οπότε είχαν ασφαλίσει περίμετρο. Πάω και ρωτώ, έχετε καλέσει ασθενοφόρο, μάλιστα μου απαντούν... Ρωτώ ξανά, είναι κάποιος από εσάς γιατρός, ναι εμείς οι δύο μου απαντούν... Ωραία τους απαντώ, σας ρώτησα διότι έχω πιστοποιήσεις αλλά αφού είστε γιατροί δεν έχω δουλειά... Γελάσαμε μεταξύ μας και αποσύρθηκα. Το ΕΚΑΒ ήρθε μετά από δέκα λεπτά, να φέρουμε κολάρο, ρώτησε ο διασώστης τους γιατρούς που μάλλον τους γνώριζε και του απάντησαν φέρτα όλα. Την έβαλαν στο φορητό φορείο, έβγαλαν κράνος, έβαλαν κολάρο, την ανέβασαν στο κεντρικό και έφυγαν. Επαναλαμβάνω την γενική διαδικασία ατυχήματος.

α) Πριν εμπλακούμε, ασφαλίζουμε την περίμετρο ώστε να μην έρθει κανείς και σκοτώσει κι εμάς.

β) Ρωτάμε το θύμα αν είναι καλά και καλούμε βοήθεια, λέγοντας στο τηλέφωνο πριν απ’ όλα και σαφέστατα που ΕΙΜΑΣΤΕ, αν δεν ξέρουμε διότι πχ είμαστε τουρίστες, περιγράφουμε τι βλέπουμε. Στη συνέχεια ενημερώνουμε την κατάσταση του θύματος, βεβαιωνόμαστε πως μας κατάλαβαν και παίρνουμε τυχόν οδηγίες.

γ) Αν το θύμα αναπνέει κι έχει επαφή, δεν κάνουμε κάτι, περιμένουμε... Αν είναι μοτοσικλετιστής και φοράει κράνος, δεν υπάρχει λόγος να το βγάλουμε.


kranos4.jpg


δ) Αν το θύμα δεν αναπνέει και είναι σε τέτοια κατάσταση που δεν την βγάζει, κάνουμε ΚΑΡΠΑ ή αν δεν ξέρουμε προσπαθούμε ν’ ανοίξουμε τους αεροφόρους (σπρώχνουμε κεφάλι πίσω απ’ το πιγούνι και καθαρίζουμε αίματα ή βρομιές). Αν είναι μοτοσικλετιστής και φοράει κράνος προφανώς το βγάζουμε, με τη δυνατό μεγαλύτερη προσοχή στο να μείνει ο λαιμός σταθερός. Τώρα, στην παπαρολογία που θ’ αρχίσει στα σχόλια, να είμαστε σαφής, το κράνος το βγάζουμε όταν αυτό είναι η αιτία και δεν μπορούμε να κρατήσουμε τον άλλο στην ζωή. Ο λόγος που δεν βγάζουμε με το καλημέρα το κράνος και περιμένουμε εξειδικευμένο προσωπικό αν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη είναι, η πιθανότητα να υπάρχει ζημιά στην σπονδυλική στήλη. Τώρα αν κάποιος με βάση την γνωστή παπαρολογία για τα καρπούζια και τα κεφάλια, δεν θέλει να του βγάλουν το κράνος παρά στο νοσοκομείο οι γιατροί, να κάτσει και πάνω του ένα αυτοκόλλητο που θα λέει «μην το βγάλετε, άστε με να πεθάνω».

ε) Τέλος, όταν φτάσουν οι ειδικοί ή αν εμφανιστεί στον τόπο κάποιος που να ξέρει παραπάνω από μας (διασώστης, ναυαγοσώστης, γιατρός, νοσοκόμος κτλ) αποσυρόμαστε.

Αυτά και να τα βάλετε καλά στο κεφάλι σας. Μην γίνετε σαν και μας μ@λάκες που έβαλα κράνος στα 35 και σταμάτησα να περνάω με κόκκινο στα 40.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ