10 + 1 ιστορίες ως απόδειξη ότι από ένα λάθος μπορεί να προκύψει κάτι (πολύ) καλό

11 Κύπριοι θυμούνται λάθη που έκαναν και τα πλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο.

10 + 1 ιστορίες ως απόδειξη ότι από ένα λάθος μπορεί να προκύψει κάτι (πολύ) καλό

11 Κύπριοι θυμούνται λάθη που έκαναν και τα πλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο.

Article featured image
Article featured image

Μπορεί να μοιάζει οξύμωρο, μα η ζωή ποτέ δεν ήταν λογική και αναμενόμενη. Και αν ο κανόνας λέει πως τα λάθη μας επιφέρουν πάντα αρνητικές συνέπειες, υπάρχουν κι αυτές οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα και μετατρέπουν κάποια από τα λάθη μας, στις καλύτερες στιγμές της ζωής μας.

Για του λόγου του αληθές, ζητήσαμε από κάποιους φίλους να θυμηθούν ένα λάθος που έκαναν κάποτε στη ζωή τους και το πλήρωσαν… με τον καλύτερο τρόπο.




Έπαιξα καταλάθος online στοίχημα 50 ευρώ αντί 5 ευρώ που ήθελα και κέρδισα 2500 ευρώ.

Χρήστος




Καλοκαίρι του 2015. 40 βαθμοί κελσίου, τελευταία deadlines στη δουλειά πριν τις διακοπές κι εγώ μες το αυτοκίνητο ένα απομεινάρι ανθρώπου, στη μάχη με το χρόνο. Το λάθος, δεν άργησε να συμβεί. Εκεί που η Προδρόμου στενεύει, ο μπροστινός οδηγός ελαττώνει απότομα και με βρίσκει απροετοίμαστη (νοητικά). Τα αντανακλαστικά δεν λειτούργησαν, το αμάξι χτύπησε -και συνέθλιψε- τον προφυλακτήρα του και ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την οργή στο βλέμμα του όταν κατέβηκε για τα τυπικά. Με την ώρα όμως το βλέμμα μαλάκωνε και γλύκαινε όλο και πιο πολύ. Ανάμεσα σε χαρτιά των ασφαλιστικών εταιριών και αλλεπάλληλων τηλεφωνημάτων, βρεθήκαμε να πίνουμε κοκτέιλ σε γνωστό bar της πόλης και αμέσως μετά στο διαμέρισμά μου. Κι αυτή είναι η ιστορία μιας όμορφης σχέσης, που μετρά ήδη τέσσερα χρόνια!

Μαρίνα





Έκανα θεωρητικά λάθος που παράτησα τις σπουδές μου στη μέση και δεν απέκτησα ποτέ πτυχίο, ωστόσο άνοιξα μια δική μου επιχείρηση που πάει πολύ καλά και μου βγήκε σε καλό.

Στέλλα




Το μεταπτυχιακό που επέλεξα, θεωρούσα πως ήταν η πιο λάθος επιλογή της ζωής μου, αλλά τελικά μου βγήκε σε καλό επειδή βρήκα δουλειά εξαιτίας αυτού.

Φρόσω




Αρνήθηκα δουλειά με περισσότερα λεφτά, αλλά τελικά μου βγήκε σε καλό επειδή πήρα προαγωγή στη δουλειά που ήμουν.

Χριστίνα




Έννεν ακριβώς λάθος, πιο πολλά θα έλεα πως ήταν μια αυθόρμητη -σχεδόν απερίσκεπτη- κίνηση. Μια φορά εμάζεψα έναν τύπο από ένα sushi shop τζαι επήρα τον μαζί με την παρέα μου στο Tomorrowland. Οι υπόλοιποι εφωνάζαν μου πως έκαμα λάθος γιατί εν τον ήξερα τζαι ήταν να τον κουβαλούμε, αλλά τελικά εφκήκε μας κοπέλλι νάιλον τζαι ούλλοι αγαπούν τον απίστευτα τωρά. Αλλά έφαα φωνές πολλέ για λλόου του.

Αγγέλα




Η γυναίκα μου είναι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου επειδή με βασανίζει, αλλά ταυτόχρονα και η πιο σωστή επιλογή καθώς ομορφαίνει την καθημερινότητά μου.

Παύλος




Πριν μερικά χρόνια έδωσα παραίτηση χωρίς να έχω κάτι backup και χωρίς να έχω κάποιο πλάνο. Ενώ η απόφαση ήταν επιπόλαια και η μουρμούρα από όλους συνεχής, τελικά κατάφερα μέσα από την απόγνωση που ακολούθησε να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη και να κάνω αυτό που πραγματικά ήθελα ανέκαθεν. Κοιτάζοντας πίσω σήμερα, χαίρομαι που αντέδρασα όπως αντέδρασα. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το ξανακάνω, μάλλον δεν θα μπορούσα, όπως και να έχει όμως σημασία έχει ότι το έκανα και να ‘μαστε σήμερα εδώ που είμαστε! Τελικά ισχύει αυτό που λέμε πως είναι καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν έκανες!

Γιάννης




Η επιλογή μου να είμαι φοιτητής στην Κύπρο και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είχα πάθει κατάθλιψη τον πρώτο χρόνο, ήμουν χάλια! Θεώρησα αρχικά μεγάλο λάθος που δεν πήγα Ελλάδα ή εξωτερικό. Με το πέρασμα των χρόνων ήταν ό,τι καλύτερο για μένα. Οι φίλοι που απέκτησα, οι γνώσεις που πήρα, οι εμπειρίες που έζησα, οι σπουδαίοι καθηγητές που είχα και φυσικά η βάση μου η Λευκωσία. Μεγάλη αγάπη και σπουδαίο πανεπιστήμιο! Αν γύριζα τον χρόνο πίσω την ίδια επιλογή θα έκανα σήμερα.

Μιχάλης




Πάνε ήδη 3 χρόνια από εκείνο το λάθος, το καλύτερο λάθος της ζωής μου. Ένα βράδυ είχαμε βγει έξω αντροπαρέα, μετά από καιρό, και τιμής ένεκεν στις παλιές μας δόξες ήπιαμε ότι υπήρχε στο μαγαζί εκείνο το βράδυ. Στο μεταξύ από το μέσο της βραδιάς και μετά, έπαιζε φάση με μια κοπέλα με την οποία καταλήξαμε στο αυτοκίνητό μου να ολοκληρώνουμε αυτό που αρχίσαμε. Στην κατάσταση που ήμουν εννοείται πως δεν καταλάβαινα και πολλά και εννοείται το τελευταίο πράγμα που είχα στο μυαλό μου ήταν να πάρω προφυλάξεις. Την επόμενη, όταν συνειδητοποίησα τι είχα κάνει, δεν με χωρούσε ο τόπος. Πήγα κατευθείαν για εξετάσεις για να σιγουρευτώ ότι δεν είχα κολλήσει κάτι και αφού έμαθα ότι όλα ήταν οκ, επικοινώνησα μαζί της για να σιγουρευτώ πως δεν είχε συμβεί και κάτι άλλο που δεν ανατρέπεται. Εν τέλει το λάθος έγινε και η κοπέλα έμεινε έγκυος από εκείνο το βράδυ. Και μπορεί στην αρχή να ήταν ένα τεράστιο σοκ, σήμερα, όμως, έχω μια υπέροχη κόρη 3 ετών και αναμφίβολα είναι το μεγαλύτερο σωστό λάθος που έκανα στη ζωή μου. Για την ιστορία με τη μητέρα της δεν ήμασταν ποτέ μαζί ως ζευγάρι, αλλά έχουμε άψογες σχέσεις.

Παναγιώτης




Δεν θυμάμαι κάποια συγκεκριμένη περίπτωση αλλά θα αρκεστώ να πω ότι η λέξη μοίρα είναι κατασταλτικός παράγοντας στο λάθος και το σωστό! Αυτή καθορίζει εν ολίγοις τον ‘δρόμο’ του λάθους το οποίο εν τέλει να βγει σωστό!

Άννα


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ