Τι συμβαίνει φέτος με τα προγνωστικά της Eurovision 2019;

Σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, τα φετινά προγνωστικά εξελίσσονται κάπως περίεργα.

Article featured image
Article featured image

Από το περασμένο Σάββατο, 4 Μαΐου άρχισε η αντίστροφη μέτρηση του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, με την Κύπρο να ανοίγει την αυλαία των τεχνικών προβών και γενικότερα των δραστηριοτήτων του φετινού διαγωνισμού.

Η Κύπρος συμμετέχει στον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού την Τρίτη 14 Μαΐου.

Το περασμένο, λοιπόν, σαββατοκύριακο οι πρώτες 17 χώρες που συμμετέχουν στον πρώτο ημιτελικό πραγματοποίησαν την πρώτη τους πρόβα και ανάμεσα τους ήταν τόσο η Κύπρος με την Τάμτα και το τραγούδι «Replay» όσο και η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το τραγούδι «Better Love».

Μέχρι εδώ όλα καλά, εκτός από μία πολύ βασική, για τη Eurovision- παράμετρο, αυτή των προγνωστικών, τα οποία φέτος δείχνουν να εξελίσσονται πολύ διαφορετικά από άλλες χρονιές.

59286211_938508819825996_7814872692208697344_n.jpg

Όπως παρατηρεί ο Μιχάλης Χριστοδούλου στο Check In Cyprus την περσινή περίοδο κατά τη διάρκεια των προβών, τα προγνωστικά ανατράπηκαν ανεβάζοντας την Ελένη Φουρέιρα και το Fuego στις πρώτες θέσεις. Παράλληλα, η πορεία προς την κορυφή της Ελένης Φουρέιρα έφερε και την πτώση πολλών χωρών που θεωρούνταν φαβορί όπως ήταν η Βουλγαρία, η Γαλλία αλλά και η Νορβηγία με τον Αλεξάντερ Ρίμπακ.

Φέτος, τα πράγματα είναι λιγάκι πιο… μουδιασμένα κι αυτό μάλλον οφείλεται και στις συμμετοχές αφού δεν υπάρχουν τόσο δυνατά τραγούδια με τις προηγούμενες χρονιές. Εκείνο που δημιουργεί την μεγαλύτερη απορία είναι πως εδώ και αρκετές εβδομάδες η πρώτη δεκάδα των προγνωστικών από τα γραφεία στοιχημάτων δεν παρουσιάζει σχεδόν καμία μεταβολή παραμένοντας σταθερή.

59106240_2213044425450497_1849006081175453696_n.jpg

Σε αντίθεση με πέρσι που η πρώτη δεκάδα παρουσίαζε συνεχή σκαμπανεβάσματα από τα γραφεία στοιχημάτων φέτος τα πράγματα λειτουργούν εντελώς διαφορετικά. Τα τελευταία χρόνια τα γραφεία στοιχημάτων αν και καταφέρνουν να προβλέψουν τον νικητή εντούτοις μπορούμε να μιλάμε μόνο για τάσεις. Πως, δηλαδή, κυμαίνονται οι τάσεις του κόσμου προς τα πού πρόκειται ο κόσμος σύμφωνα με την ευρύτερη ατμόσφαιρα και κλίμα που δημιουργείται υπέρ κάποιας χώρας και κάποιου τραγουδιού.

Από την άλλη, όμως, ίσως το φετινό φαινόμενο της σταθερότητας των πρώτων χωρών και των φαβορί του διαγωνισμού στους πίνακες να είναι μία τακτική των γραφείων στοιχημάτων ώστε να μην δημιουργηθεί πόλωση στα φαβορί και να δοθεί μεγαλύτερη σημασία και μετά το τέλος της πρώτης πρόβας όλων των χωρών.


Για να μάθετε τι λένε τα μέχρι στιγμής προγνωστικά αλλά και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το φετινό διαγωνισμό μπείτε στο Check In Cyprus.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ