Γιατί είναι απαραίτητος ο (τόσος) αέρας που υπάρχει μέσα στις συσκευασίες των σνακ

Όσο κι αν σε απογοητεύει κάθε φορά που ανοίγεις το σακουλάκι με τα πατατάκια και ένα μεγάλο μέρος είναι άδειο, υπάρχει σοβαρός λόγος που συμβαίνει αυτό.

Article featured image
Article featured image


Έχει συμβεί σε όλους μας και κάθε φορά αντιδρούμε με τον ίδιο τρόπο, αφού η έκπληξή μας όταν ανακαλύπτουμε πως η συσκευασία με τα πατατάκια -που με τόση λαχτάρα ανυπομονούμε να απολαύσουμε- περιέχει μικρότερη ποσότητα από την αναμενόμενη, είναι μεγάλη.

Και κάθε φορά η απορία που κάνεις στον εαυτό σου είναι ίδια: «μα καλά, πόσο αέρα ξοδεύουν για να μην βρίσκουμε τα πατατάκια;».

Σ' αυτό το ερώτημα απαντά με έναν άκρως παραστατικό τρόπο το boredpanda.com το οποίο βασισμένο στην έρευνα του Ross Hudgens), κατέγραψε πόσο αέρα περιέχουν οι συσκευασίες μερικών από τα πιο γνωστά σνακ που επιλέγουμε και στην πορεία εξήγησε και το γιατί συμβαίνει αυτό (η απάντηση στο τέλος).

percent-air-amount-chips-bags-24.jpg

percent-air-amount-chips-bags-25.jpg

percent-air-amount-chips-bags-28.jpg

percent-air-amount-chips-bags-32.jpg

percent-air-amount-chips-bags-34.jpg

percent-air-amount-chips-bags-35.jpg

percent-air-amount-chips-bags-36.jpg

Στην πραγματικότητα, όλος αυτός ο αέρας που βρίσκουμε στις συσκευασίες είναι άζωτο, το οποίο βοηθάει τα τσιπς να διατηρούνται φρέσκα και τραγανά. Οπότε, την επόμενη φορά που θα ανοίξεις μια συσκευασία με μπόλικο αέρα, ξέρεις το γιατί.

percent-air-amount-chips-bags-38.jpg


Με πληροφορίες από: http://provocateur.gr/boredpanda

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ