Πώς απαντά η Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού για την επίμαχη ανάρτηση στο Instagram

Ποιος ανέβασε τελικά τη φωτογραφία από την Kόκκινη Λίμνη;

Article featured image
Article featured image

Από νωρίς το πρωί, χθες, Τρίτη 7 Μαΐου, τα «κυπριακά» social media ασχολούνταν με την εξωφρενική ανάρτηση που έγινε στο Instagram από τον λογαριασμό Cyprus_Agrotourism, με φωτογραφία από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και διάφορα hashtags που καλούσαν τον κόσμο να εξερευνήσει την ομορφιά της.

Μια ανάρτηση που λίγο μετά την έκταση που πήρε, διαγράφηκε από τον λογαριασμό cyprus_agrotourism, ωστόσο, η σκόνη που σήκωσε δεν κόπασε καθόλου, με διάφορα Μέσα και χρήστες να κατηγορούν την Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού για ανεπίτρεπτη συμπεριφορά.

Κι όμως, για ακόμη μία φορά πατήσαμε μπανανόφλουδα, καθώς τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι όπως φαίνονται.

Κάνοντας μια μικρή έρευνα στο Instagram, μπορείς να διαπιστώσεις πως υπάρχουν δύο ενεργοί λογαριασμοί με την ονομασία Cyprus Agrotourism, με μικρές, ωστόσο, διαφορές που έχουν μεγάλη σημασία.

Στον επίσημο λογαριασμό της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού στην περιγραφή, αναφέρεται ως o επίσημος λογαριασμός της εταιρείας, Cyprus Agroturism Company, κάτι που δεν υπάρχει στον λογαριασμό που έκανε την επίμαχη ανάρτηση, ενώ και το logo είναι διαφορετικό, με τον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας να διατηρεί το logo που φέρει για χρόνια.

59698887_1114186902103531_7810655433755983872_n.jpg
Ο λογαριασμός που ανέβασε την επίμαχη φωτογραφία


Στην ουσία, όπως αναφέρει αρμόδιος λειτουργός της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού, το Instagram επέτρεψε τη λειτουργία του εν λόγω λογαριασμού εξ αιτίας της «κάτω παύλας» που χρησιμοποίησε στο account name (cyprus_agrotourism). Όπως διευκρινίζει, μάλιστα, η Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού πρόκειται να προχωρήσει σε ηλεκτρονική αναφορά του εν λόγω λογαριασμού ούτως ώστε να διαγραφεί ή να αλλάξει ονομασία.

agroturism.jpg
Ο επίσημος λογαριασμός της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού


Πιο κάτω, η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Υφυπουργείου Τουρισμού και η Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού:

Το Υφυπουργείο Τουρισμού και η Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού ανακοινώνουν ότι ουδεμία σχέση έχουν με ανάρτηση σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για τη λίμνη του Μιτσερού και κακίζουν την εν λόγω ενέργεια τη δεδομένη χρονική στιγμή.

IMG_4792 (002).JPG

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ