15 σχόλια κάτω από το post με τις φωτογραφίες από το «εγκαταλελειμμένο» Γενικό Νοσοκομείο Πάφου

«Ήταν αργά το βράδυ και το άτομο στις εγγραφές κοιμόταν. Όταν πήγαμε να το ξυπνήσουμε -για να κάνουμε την εγγραφή- μας έβαλε τις φωνές γιατί του χαλάσαμε τον ύπνο. Το νοσοκομείο σε άθλια κατάσταση. Αίματα στο πάτωμα, οι νοσηλεύτριες μέσα στο δωμάτιο ασχολούνταν με το κινητό τους και αδιαφορούσαν για όσα γίνονταν γύρω τους. Και εις ανώτερα!»

Article featured image
Article featured image


Την ίδια ώρα που η Κύπρος καλωσορίζει ανακουφισμένη το ΓεΣΥ, σε ένα παράλληλο σύμπαν, αυτό του Νοσοκομείου της Πάφου, οι ασθενείς έρχονται αντιμέτωποι με εικόνες εγκατάλειψης και παρακμής. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει με ανάρτησή της στο διαδίκτυο πολίτης που βρέθηκε πρόσφατα στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και βίωσε τα όσα περιγράφει πιο πάνω, τα οποία συνοδεύει και με τις ανάλογες φωτογραφίες.

Χωρίς να θέλουμε να είμαστε απόλυτοι, αφού όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα κρατικά νοσηλευτήρια τα τελευταία χρόνια λόγω περικοπών και άλλων δεινών, κοιτάζοντας τις φωτογραφίες μπορείς εύκολα να αντιληφθείς ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο βαθύ και περίπλοκο.

Η ανάρτηση σύντομα έγινε vral και η CITY ξεχώρισε 15 σχόλια χρηστών γι’ αυτό που είδαν και διάβασαν:

1.png

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg


6.jpg

7.jpg

9.jpg




Μιλώντας με Αρμόδιο Λειτουργό του Γεν. Νοσοκομείου Πάφου, αρκέστηκε στο να σχολιάσει το σημείο με τα αίματα στο πάτωμα, λέγοντας στη CITY πως όντως αυτό μπορεί να συμβαίνει κάποιες φορές, συνήθως όταν έρχονται έκτακτα περιστατικά που δεν υπάρχει χρόνος για να προσεκτικές κινήσεις, με αποτέλεσμα να πέφτουν στο πάτωμα διάφορα. Το πρόβλημα, όπως αναφέρει, είναι ότι στο Νοσοκομείο υπάρχει μόνο μία καθαρίστρια η οποία εξυπηρετεί όλες τις εγκαταστάσεις. Άρα για πρέπει να την περιμένουν να τελειώσει για παράδειγμα από ένα θάλαμο, για να καθαρίσει κάτι άλλο. «Από την άλλη, οι νοσηλεύτριες που είδε η κυρία να κάθονται, το πιο πιθανόν είναι να τις πέτυχε σε μία ανάπαυλα από τη βάρδια και να έβγαλε πρόχειρα συμπεράσματα ότι δεν κάνουν τίποτα. Προσωπικά γνωρίζω το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Πάφου και μπορώ με σιγουριά να πω ότι στην πλειοψηφία του είναι απίστευτα ευσυνείδητο», τονίζει ο Αρμόδιος Λειτουργός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ