Πώς απαντά ο Μητροπολίτης Πάφου στην είδηση για τη μπλούζα του Παΐσιου

Έχει ενημερώσει σχετικά και την Αστυνομία για τη λήψη μέτρων, ενώ θα ερευνήσει, λέει, και για τη γνησιότητα του αντικειμένου και θα προσπαθήσει να προστατεύσει τους πιστούς από τυχόν παραπλάνηση ή/ και οικονομική εκμετάλλευση.

Article featured image
Article featured image

Χθες δημοσιεύσαμε πως Μοναστήρι στην Πάφο φέρνει, όπως λέει, τη μπλούζα του Αγίου Παϊσίου.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έγινε από την Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ που όπως έγραφε, πρόκειται να φιλοξενήσει τη «μυροβλύζουσα και θαυματουργό μπλούζα».

Η ανακοίνωση είναι υπογραμμένη από τον Κτήτορα Μοναχό Εφραίμ και τα όσα αναφέρει είναι επιβεβαιωμένα από αναγνώστη της CITY που επικοινώνησε με τη Μονή.

«Από 22 Ιουνίου μέχρι 15 Ιουλίου θα βρίσκεται στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου στην Αμαργέτη η μυροβλύζουσα και θαυματουργός μπλούζα του Αγίου Παϊσίου του Αγιορήτου. Θα μεταφερθεί υπό τη συνοδεία της κυρίας Τριάδας Καργιανιότου».

Ο Μητροπολίτης Πάφου απαντά με μια επιστολή στην είδηση για τη μπλούζα.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή πιο κάτω:

Αγαπητέ, π. Εφραίμ,

Είδαμε, με έκπληξη, να κυκλοφορεί, χωρίς προηγούμενη άδεια της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, ανακοίνωσή σας, για μεταφορά στη Μονή και έκθεση σε "λαϊκό προσκύνημα" της "Μυροβλύζουσας και θαυματουργού Μπλούζας του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου".

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι χωρίς την προηγούμενη άδεια και ευλογία της Μητροπόλεως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Γι’αυτό και σας καλούμε να περάσετε από την Ιερά Μητρόπολη, τόσο εσείς όσο και η κυρία Τριάδα Καργιανιώτου που, κατά την ανακοίνωση, θα μεταφέρει την "μπλούζα", για τις απαραίτητες επεξηγήσεις και την εξασφάλιση της σχετικής άδειας.

Η Ιερά Μητρόπολη θα ερευνήσει για τη γνησιότητα του μεταφερόμενου αντικειμένου και θα προσπαθήσει να προστατεύσει τους πιστούς από τυχόν παραπλάνηση ή/ και οικονομική εκμετάλλευση.

Χωρίς την ως άνω γραπτή άδεια ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ την έκθεση στη Μονή οποιουδήποτε αντικειμένου. Θα ειδοποιηθεί προς τούτο και η Αστυνομία προς λήψη των κατάλληλων μέτρων.

64227808_320360418887136_1819957357631766528_n.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ