Η μάχη των θερκών σε παραλία του Πρωταρά είναι το απόλυτο θέαμα του τριημέρου

Μπορεί όλοι να συζητάνε για τις μέδουσες, μερικές από τις οποίες είχαν «παγιδευτεί» σε μικρούς κόλπους όπως Αγία Τριάδα, Κάππαρης, Σκουταρόσπηλιοι, Βρυσούδια, Λούμα, Νησιά και Λομπάρδη, η φύση όμως βρήκε και πάλι άλλον τρόπο να μας εκπλήξει.

Article featured image
Article featured image

Αφού ο Δήμος οργάνωσε εκστρατεία συγκέντρωσης των μεδουσών από τη θαλάσσια περιοχή του Πρωταρά και άρα δεν θα είχαμε κάτι να συζητούμε (διαβάστε περισσότερα για την απομάκρυνση των μεδουσών εδώ), ως εκ τούτου δυο μαυρόφιδα (θερκά) βρήκαν κενό έδαφος και εμφανίστηκαν στην άμμο της παραλίας Βρυσούδια, όπου αναλώθηκαν σε μια μάχη επικράτησης.

Παρόλο που αρκετοί γράφουν για ζευγάρωμα, εντούτοις ο γνωστός φυσιοδίφης και πρόεδρος Συνδέσμου Προστασίας Φυσικής Κληρονομιάς και Βιοποικιλότητας της Κύπρου, Γιώργος Κωνσταντίνου, φρόντισε με σχόλιο του να κάνει την απαραίτητη διευκρίνιση πως «δεν πρόκειται για ζευγάρωμα, αλλά για μάχη δύο αρσενικών για επικράτηση στην περιοχή».

Το διάρκειας σχεδόν 5 λεπτών βίντεο, που ανήρτησε στο Facebook ο Χρύσανθος Χατζημάρκος είναι πραγματικά εντυπωσιακό και δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πως ο άνθρωπος μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά με την άγρια ζωή.


Παραλία Βρυσούδια, στον Πρωταρά !

Posted by Chrysanthos Hadjimarkos on Sunday, 16 June 2019




Πιο κάτω μερικές φωτογραφίες της παραλίας Βρυσούδια όπως είναι σήμερα:

vrysoudia2.jpg

vrysoudia3.jpg

vrysoudia4.jpg

vrysoudia5.jpg

vrysoudia6.jpg

vrysoudia.jpg


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ