Σε παραλία της Λεμεσού απαγορεύουν τις παγωνιέρες

Η viral ανάρτηση των τελευταίων ημερών και οι πολλές αντιδράσεις που προκάλεσε.

Article featured image
Article featured image


Μια φωτογραφία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, δείχνει μία επιγραφή από γνωστή, δημόσια, παραλία της Λεμεσού η οποία ενημερώνει τους λουόμενους πως απαγορεύονται οι παγωνιέρες, προφανώς στο σημείο που έχει καταλάβει ο επιχειρηματίας του κέντρου και εκμεταλλεύεται οικονομικά, ενοικιάζοντας ξαπλώστρες και πουλώντας προϊόντα.

Μια επιγραφή η οποία βρίσκεται εκεί για τουλάχιστον δύο χρόνια και παρά το παράνομο του πράγματος, κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει σε γραπτή καταγγελία, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η CITY.

Η σχετική νομοθεσία (ο περί της προστασίας της παραλίας Νόμος) προνοεί ότι οποιοδήποτε πρόσωπο με οποιονδήποτε τρόπο παρεμποδίζει την ελεύθερη διακίνηση στην παραλία ή την πρόσβαση προς αυτή, είναι ένοχο αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης, υπόκειται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τους δώδεκα μήνες ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τα περίπου 1.708 ευρώ ή και στις δύο αυτές ποινές.

Πολλοί λουόμενοι, ωστόσο, θεωρούν πως εάν κάποιος επιχειρηματίας φτιάξει ένα υποστατικό σε μία παραλία και ρίξει και 10 ξαπλώστρες, η παραλία του ανήκει και έχει δικαίωμα να πράττει όπως θέλει. Κάτι τέτοιο, φυσικά δεν ισχύει, καθώς ναι μεν ο επιχειρηματίας μπορεί να έχει άδεια για μερική εκμετάλλευση του χώρου, αλλά παραλία είναι δημόσια και επουδενή δεν του ανήκει.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που οποιοσδήποτε σας δημιουργήσει πρόβλημα επειδή πήρατε την παγωνιέρα σας στην παραλία του, αρχικά ζητήστε τη σχετική άδεια και έπειτα προβείτε σε σχετική καταγγελία είτε στις Δημοτικές/Τοπικές Αρχές είτε στο αρμόδιο Υφυπουργείο Τουρισμού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ