Η πολύ σημαντική (και πρωτοποριακή) απόφαση της Mastercard

Δεν ξέρουμε εάν και πότε θα εφαρμοστεί κάτι αντίστοιχο και στην Κύπρο είναι, όμως, ένα πολύ καλό πρώτο βήμα για την LGTBI κοινότητα.

Article featured image
Article featured image

Σε μία κίνηση ματ, η Master Card με Δελτίο Τύπου γνωστοποίησε πως ετοιμάζει μία πιστωτική κάρτα, στην οποία δεν θα απαιτείται το «νομικό» όνομα του κατόχου, αλλά το όνομα το οποίο έχει επιλέξει και τον εκφράζει.

Στην προσπάθειά της να εξαλείψει φαινόμενα ρατσισμού, αλλά και bullying απέναντι σε transgender και non-binary άτομα, η εταιρεία θα δημιουργήσει την κάρτα «True Name», στην οποία ο κάτοχος θα μπορεί να δηλώσει το όνομα που τον εκφράζει και όχι εκείνο που του είχε δοθεί όταν είχε γεννηθεί. «Για πολλούς στην LGBTQIA+ κοινότητα, το όνομα στην πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα που κατέχουν, δεν αντανακλά αυτό της πραγματικής τους ταυτότητας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία. «Ως αποτέλεσμα αυτού, για τα transgender και τα non-binary άτομα η χρήση της κάρτας που έχουν στη τσέπη του, μπορεί να προκαλέσει παρεξηγήσεις, προσβλητικά σχόλια, αλλά και να θίξει ευαίσθητες χορδές του κάθε ατόμου κάθε φορά που κάποιος επιχειρεί να ψωνίσει κάτι», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Στο πλαίσιο, λοιπόν, των ενεργειών της εταιρείας για εξάλειψη των διακρίσεων απέναντι στην LGBT κοινότητα, δημιουργούμε την κάρτα ‘Αληθινό Όνομα’ στην οποία ο κάτοχός της μπορεί να δηλώσει το όνομα που τον εκφράζει, χωρίς περιττές ερωτήσεις και διαδικασίες κατά τη διαδικασία της απόκτησή της», ξεκαθαρίζει το Δ.Τ.

«Επιθυμούμε να γίνουμε μια δύναμη αλλαγής, που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση και την ανακούφιση του πόνου και των δυσκολιών που βιώνουν τα άτομα της LGBTQIA κοινότητας καθημερινά από αυτή τη διάκριση», αναφέρει ο Randall Tucker, Διευθύνων Σύμβουλος της Master Card, για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ