Αυτή (μάλλον) είναι η πιο απίστευτη είδηση της ημέρας

Ανακάλυψαν νέο αρχαιολογικό θησαυρό στο αποχαρακτηρισμένο αρχιεπισκοπικό φιλέτο της Γεροσκήπου.

Article featured image
Article featured image


Αυτό που ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου σχεδιάζει επένδυση δισεκατομμυρίων. Βέβαια το γεγονός με την ύπαρξη αρχαίων στην περιοχή, είχε προκύψει από την πρώτη στιγμή, αλλά με τη βοήθεια των Θείων, αποχαρακτηρίστηκαν για να μπορέσει να συνεχίσει η επένδυση.


Φαίνεται, όμως, πως ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο και τον Τύπο, καθώς αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στη Σημερινή της Κυριακής, αναφέρει πως ανακαλύφθηκαν νέα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα στο παραλιακό τεμάχιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου στη Γεροσκήπου, όπου σχεδιάζεται επένδυση δισεκατομμυρίων, με την ανέγερση πύργων με πολυτελή διαμερίσματα και ξενοδοχείο 5 αστέρων, μέχρι και τεχνητό νησί απέναντι από το τεμάχιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σημερινής», τα νέα σημαντικά ευρήματα αφορούν ένα μεγάλο αρχαιολογικό σύμπλεγμα, που εκτείνεται σε έκταση, με επίκεντρο ένα ιερό (νυμφαίο), αφού, όπως επιβεβαίωσε στη «Σημερινή» της Κυριακής η Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων, Μαρίνα Σολομίδου-Ιερωνυμίδου, είναι έντονα εμφανής η παρουσία νερού, η οποία παραπέμπει σε ιερό/ναό αφιερωμένο στις Νύμφες.

Για το όλο ζήτημα η εφημερίδα μας επικοινώνησε με την Αρχιεπισκοπή, η οποία, όμως, δεν θέλησε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, επιφυλασσόμενη να απαντήσει γραπτώς.

Οι ανασκαφές διεξάγονται με την σύμφωνο γνώμη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ενώ όλες οι ανασκαφικές έρευνες του Τμήματος Αρχαιοτήτων έχουν γίνει με την οικονομική στήριξη της ATUM Developments Ltd, εταιρείας που ανέλαβε το αναπτυξιακό έργο.

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στη «Σ» που κυκλοφορεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ