Οι vegan ακτιβιστές της Κύπρου θέλουν να κλείσει ο Ζωολογικός Κήπος Λεμεσού

Η ανακοίνωση στο Facebook και η οργανωμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λεμεσό.

Article featured image
Article featured image

Την ανάγκη να κλείσει άμεσα ο Ζωολογικός Κήπος της Λεμεσού εξέφρασαν πρόσφατα με ανακοίνωσή τους οι vegan ακτιβιστές Κύπρου του κινήματος 269life, καλώντας τους πάντες σε μία εκδήλωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, θέλουν να τερματιστεί άμεσα η σκλαβιά, καθώς τα ζώα δεν είναι αντικείμενα για να εκτίθενται ως τέτοια πίσω από γυάλες και κλουβιά.


«Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στη σκλαβιά. Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα, και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τα αιχμαλωτίζουμε για οποιοδήποτε λόγο. Δεν υπάρχει κανένας δήθεν εκπαιδευτικός σκοπός. Είναι απλώς δουλεία! Διεκδικούμε μια ελεύθερη ζωή για όλους. Θέλουμε ΟΛΟΥΣ τους ζωολογικούς κήπους σε όλη την Κύπρο, είτε είναι κυβερνητικοί είτε ιδιωτικοί να κλείσουν. Τα ζώα πρέπει να είναι ελεύθερα. Θέλουμε τα ζώα να επιστρέψουν πίσω στο φυσικό τους περιβάλλον. Θα συγκεντρωθούμε στον Μόλο στις 14:30 και στις 15:00 θα ξεκινήσει πορεία με συνθήματα προς τον ζωολογικό κήπο Λεμεσού. Χρειαζόμαστε δυνατή παρουσία, οπότε ζητούμε τη στήριξη όλων των φιλοζωικών οργανώσεων ή ομάδων. Να είστε εκεί για τα ζώα!».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ