Η χειρόγραφη απολογία του «Ορέστη»

Κυκλοφορεί εδώ και λίγη ώρα στο διαδίκτυο η χειρόγραφη απολογία του καθ’ ομολογία serial killer, ο οποίος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου.

Η χειρόγραφη απολογία του «Ορέστη»

Κυκλοφορεί εδώ και λίγη ώρα στο διαδίκτυο η χειρόγραφη απολογία του καθ’ ομολογία serial killer, ο οποίος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου.

Article featured image
Article featured image

Διαβάστε πιο κάτω τι αναφέρει στην απολογία του:


«Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα, για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και αποδέχομαι τις συνέπειες. Αναγνωρίζω πως, το γεγονός ότι έχω μετανοήσει ειλικρινά για τις πράξεις μου, δεν μπορεί να αντιστρέψει τις τραγικές συνέπειες αυτών. Όσο και να το θέλω, δεν μπορώ να πάω πίσω στον χρόνο για να μην κάνω όσα έκανα. Αυτά που μπορώ να κάνω, πρώτο είναι να βοηθήσω στη διαλεύκανση των υποθέσεων, παρέχοντας ότι πληροφορίες μου ζητηθούν και παραδεχόμενος ενοχή, να μη ζημιώσω και άλλο την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω μιας χρονοβόρας διαδικασίας. Δεύτερον, να εκφράσω μεταμέλεια και να απολογηθώ, πρώτα προς τις ψυχές των θυμάτων μου, τους συγγενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα για τον άδικο πόνο που προκάλεσα και να ελπίζω ότι η απονομή της δικαιοσύνης θα αποτελέσει ένα ελάχιστο βάλσαμο. Έπειτα, προς τα παιδιά μου, τους γονείς μου και την υπόλοιπη οικογένεια μου για την στεναχώρια που περνούν και θα περάσουν, χωρίς κανείς τους να έχει φταίξει ποτέ σε τίποτα. Τέλος, προς την κυπριακή κοινωνία, η οποία είμαι βέβαιος ότι διερωτάται γιατί και πώς ένας άνθρωπος, μέλος της, έφτασε σε αυτό το σημείο. Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και εμένα, όμως δεν έχω βρει ακόμη την απάντηση. Γνωρίζω, ότι αυτή βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της τα αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις, τις οποίες προσπαθώ εδώ και δεκαετίες μάταια να ξεχάσω. Δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση. Οπότε, το τελευταίο που μπορώ να κάνω, είναι να ζητήσω και να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση μιας ενδελεχούς μελέτης, έτσι ώστε με τη βοήθεια επιστημόνων, να βρω το γιατί, αλλά σημαντικότερα, να βοηθήσω στην εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία θα βοηθήσουν την κοινωνία μας να προλάβει τέτοιες τραγωδίες».




Να αναφέρουμε πως το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή διά βίου φυλάκισης στον Νίκο Μεταξά για τις δολοφονίες των Μαρί Ρόουζ, Μαρικάρ Βαλδέζ, Σιέρα, Αριάν Παλάνας, Κάχτα Ανού, Λίβια Φλορεντία και Έλενα Μπουνέα.


Με την επιβολή της ποινής γράφτηκε ο επίλογος μιας από τις πιο συγκλονιστικές υποθέσεις στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ