Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Δημήτρη Χριστόφια –Ποιοι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί

Η σορός μεταφέρθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΠΕΟ, λίγο πριν τις 09:00

Article featured image
Article featured image

Από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 15.00 η σορός θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία.

Στις 15.00 το φέρετρο με τη σορό του Δημήτρη Χριστόφια θα τοποθετηθεί σε κιλίβαντα πυροβόλου και εν πομπή μελών της ΕΔΟΝ, θα πορευθεί προς τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, η οποία θα μεταδοθεί από το Σίγμα.

Τροχαίες διευθετήσεις ανακοίνωσε η Αστυνομία, λόγω της κηδείας του Δημήτρη Χριστόφια.

Στις 8.00 το πρωί η σορός θα οδηγηθεί μέσω της οδού Καλαμών, των Λεωφόρων Λεμεσού, Μακαρίου, Διγενή Ακρίτα και της οδού Αρχέρμου στο οίκημα της ΠΕΟ, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 15.00.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της σορού στο οίκημα της ΠΕΟ, οι δρόμοι γύρω από το οίκημα θα παραμείνουν κλειστοί (Αρχέρμου - Φωτεινού Πανά –Βολονάκι - Σιμωνίδου).

Στις 15.00 η σορός θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, μέσω των οδών Αρχέρμου-Διγενή Ακρίτα -Σπύρου Κυπριανού, Γρίβα Διγενή, Προδρόμου, Λεύκωνος, Βυζαντίου και Ελαιώνων.

Κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας θα είναι κλειστοί για την κυκλοφορία των οχημάτων η Λεωφόρος Ελαιώνων και οι οδοί Ιθάκης, Περδίου και Καστέλλας.

Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία η σορός θα μεταφερθεί με πομπή προς το κοιμητήριο Έγκωμης, μέσω των οδών Ελαιώνων, Μακεδονιτίσσης, Λευκοθέου, Ηρώων και Μόρφου.

Κατά τη διάρκεια της ταφής, η οδός Μόρφου προς το Κοιμητήριο θα είναι κλειστή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ