Μια ακτιβίστρια πουλάει γυμνές φωτογραφίες του στήθους της για καλό σκοπό

Τόσα δίνω, πόσα θες!

Article featured image
Article featured image

Η καμπάνια «tits to DEF CON» έχει καταφέρει να μαζέψει πάνω από 12.000 δολάρια.

Όταν τρία από τα πέντε μέλη της ομάδας του Badass Army –μιας ομάδας ατκιβιστών ενάντια στο revenge porn– πήραν υποτροφίες για να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο συνέδριο hacking, δεν ήθελαν να αφήσουν τους άλλους δύο πίσω. Έτσι, αποφάσισαν να το αντιμετωπίσουν δημιουργικά.

«Πουλάμε γυμνές φωτογραφίες για να πάμε στο #defcon2019. Δέκα δολάρια το βυζί. Στείλτε μήνυμα για cashapp», έγραψε στο Twitter στις αρχές του Ιουνίου η Kelsey Bressler, CTO του οργανισμού ενάντια στο revenge porn, Badass Army.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο VICE USA



Η δημόσια συζήτηση που ακολούθησε προκάλεσε έναν διάλογο για το ποιος ανήκει σε ένα συνέδριο hacking όπως το DEF CON – και μάλιστα ενεπλάκη και ο ιδρυτής του συνεδρίου.

«Φτιάξαμε το GoFundMe βασισμένο σε αυτό το αστείο κι ύστερα η εξέλιξη ήταν ραγδαία», είπε στο Motherboard η ιδρύτρια και CEO του Badass, Katelyn Bowden . «Είμαστε αποφασισμένοι να πάει όλη η ομάδα στο DEF CON επειδή θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο, να κάνουμε επαφές με άτομα που θα ήταν σύμμαχοί μας ενάντια στη μη συναινετική πορνογραφία και να καταλάβουμε πράγματα για τους ανθρώπους που μπαίνουν στους λογαριασμούς αγνώστων για να κλέψουν γυμνές φωτογραφίες χωρίς συναίνεση».

39719230_1559763802709297_r.jpeg

Τα εισιτήρια για το DEF CON κοστίζουν 300 δολάρια, συν ταξιδιωτικά έξοδα και διαμονή στο Λας Βέγκας. H καμπάνια GoFundMe του Badass, μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 12.000 δολάρια κι ό,τι παραπάνω από το μπάτζετ τους μαζέψουν, θα πάει στον οργανισμό και στη βοήθεια των θυμάτων του revenge porn.

«Επειδή είμαι γυναίκα είχαν όλοι άποψη. Ήταν ένα έξυπνο σχέδιο μάρκετινγκ και τσαντίστηκαν που μια γυναίκα έκανε ό,τι ήθελε», είπε η Kelsey. «Έχουμε δει αντιδράσεις, από πολύ θυμωμένες μέχρι απίστευτα θετικές», είπε η Bowden. «Δεν σοκαρίστηκα με τίποτα από τα δύο, για να είμαι ειλικρινής. Το γυμνό και το σεξ, όταν αφορούν γυναίκες, είναι ταμπού, προκαλούν έντονα συναισθήματα στους ανθρώπους».

Η Kelsey δεν ξεκαθαρίζει, σκόπιμα, αν στέλνει γυμνές φωτογραφίες της. Πολλοί, είπε, της στέλνουν μήνυμα για να δουν αν ισχύει. «Όλη η φύση του DEF CON είναι ανατρεπτική, να αντιτεθεί την παράδοση και να παρακάμψει παραδοσιακές μεθόδους. Και νομίζω ότι η ανάλαφρη καμπάνια μας αυτό έκανε», λέει η Bowden. «Άραγε, πουλήσαμε γυμνές φωτογραφίες; Ή τρολάραμε και στείλαμε χαζές φωτογραφίες; Κανείς δεν ξέρει. Αυτό είναι το θέμα – όλο ήταν ένα πείραμα κοινωνικής μηχανικής για να μαζέψουμε λεφτά και να ενημερώσουμε τον κόσμο για τις έννοιες της δυνατότητας και της συναίνεσης».

Αν μπορείς να πείσεις το Ίντερνετ να σου δώσει πάνω από 10.000 με μια viral καμπάνια crowdfunding και μερικά βυζιά, τότε δικαιούσαι να πας στο συνέδριο hacking, λέει η Bowden.

«Για όσους θυμώνουν που μια γυναίκα χρησιμοποιεί το σώμα της –ένα όπλο που στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον της– ελπίζουμε να έχουν την ίδια ενέργεια όταν δουν κάποιον στον Ίντερνετ να μην τυγχάνει σεβασμού. «Και τα λέμε στο DEF CON!», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ